The Bright wint Steenworp Finale 2016 The Bright wint Steenworp Finale 2016

Steenworp laat ook dit jaar zien dat Zeeuws Vlaanderen barst van het jonge talent

, Tekst: Kelly de Rybel Foto's: Martin Hol

The Bright, die eerder de publieksprijs won tijdens de voorrondes, heeft vanavond bewezen wat ze waard zijn. De band wint de finale van de alweer zesde editie van de bandwedstrijd die elk jaar in De PIT plaatsvindt. No Sense, The Bright, Creatif Mindz en MilleManos streden voor de felbegeerde overwinning en 3voor12 Zeeland was erbij.

Aan No Sense de dubieuze eer de avond te openen. Het tweetal speelt een aantal zelfgeschreven akoestische nummers. Stijn Cappetijn en Femke Bun zijn zeer zeker gegroeid sinds hun voorronde. Echter is hun set wat eentonig en weten ze geen blijvende indruk achter te laten op het publiek.

De maar liefst 7-koppige The Bright begint vol enthousiasme aan hun set. Ze openen hun optreden met een eigen poppy nummer genaamd 'I don't like you' en zijn daarmee meteen goed van start. Hun zelfverzekerdheid is terug te zien in hun stage presence en hebben een goede interactie met elkaar en het publiek. The Bright is hier en daar nog wat zoekende betreft genre en krijgen dit dan ook mee als feedback van de jury. Als winnaar van Steenworp 2016 verdienen ze een plaatsje op Road to Graauwrock, Vestrock Rally, Weitjerock en mogen ze een demo opnemen in de Re-amp studio.

De enige Belgische band die vanavond mee doet is het Gentse The Creatif Mindz. Van alle deelnemers hebben deze jonge mannen het best doordachte concept. Ze komen strak in pak en met dierenmaskers het podium op, een slimme referentie naar hun upcoming EP 'Animals of the Forest'. Hun voornamelijk “harde” setlist wordt afgewisseld met wat rustigere akoestische nummers.

Femke Bun en Stijn Cappetijn mogen de avond naast openen, ook afsluiten. Dit keer in een andere formatie en onder de naam MilleManos. Ze worden bijgestaan door Geert Roks en Pim Meerdink. Het is een geluk bij een ongeluk dat MilleManos vandaag mag optreden. Voorronde winnares Jaimy Versteeg kan vanwege ziekte vanavond niet meedoen. De Steenworp organisatie heeft in dit geval gekozen voor de beste optie; de 2e publieksfavoriet. In deze combinatie doen Bun en Cappetijn het een stuk beter en sluiten ze met catchy eigen nummers de wedstrijd af.

Als special act heeft de organisatie Echo Movis vanuit Utrecht naar Terneuzen gehaald. Een dansbare tropische band, dromerige vibes en een sterke poplijn houden het publiek warm terwijl we op de uitslag wachten. Het is wederom een meer dan geslaagde avond voor Steenworp. Een spannende competitie vol lokaal talent, een bijna uitverkochte zaal, en een terechte winnaar. Wederom wordt bewezen dat Steenworp een onverminderd sterk concept is.  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland