Keep on rolling met Miraculous Mule in Kaffee ‘t Hof

Middelburg krijgt dosis bluesrock mee

Tekst: Joris van Moort Foto’s: Joris van Moort & Martijn Fincke ,

Het Britse blues-trio Miraculous Mule is deze maand op tournee door Europa. Naast optredens in Duitsland en België spelen ze vanavond in het knusse, maar o zo fijne, Kaffee ’t Hof in Middelburg.

De klok slaat inmiddels elf uur aan als het trio uit Londen, met Ierse roots, de bühne betreedt. De heren, onder leiding van zanger/bassist Patrick McCarthy, vergezellen hun gig met ieder een flinke fles wodka, om het optreden nog meer te laten rollen. Het publiek krijgt vanavond een stevig portie bluesrock voor zijn kiezen. Naast de bluesrock wordt er aan het optreden een vleugje rock-‘n-roll, country en punk toegevoegd. Miraculous Mule maakt een stevige start, met de in 2013 uitgebrachte single ‘Satisfied’. De basriff, dat een draaiende motor voorstelt, geeft het optreden een flinke vibe. De gang zit er in ieder geval al goed in. 

Machine

Het optreden loopt als een geoliede machine en bestaat voornamelijk uit lange bluesrock nummers, met ruimte voor korte solo’s. Samenzang lijkt hier de standaard aan het worden. Een drumcomputer wordt erbij gehaald, als ‘Evil On My Mind’ wordt ingezet. Het intro van het nummer lijkt wat weg te hebben van Eels’ ‘Cancer For The Cure’. De teksten van de heren hebben een spirituele inslag. God en de duivel komen met enige regelmaat terug. Voor een country touch, dwaalt de band af naar Nashville als ‘Country Circuit Preacher’ wordt ingezet. Even een tandje terug. 

Wodka

Het optreden bevat zelf weinig bombastische uitspattingen. Het publiek beweegt, de flessen wodka raken langzamerhand leeg en de band vindt het wel prima. Na ruim een uur spelen, stopt de band abrupt hun optreden. In ieder geval zo lijkt het. Het publiek blijft enthousiast en roept de muzikanten het podium weer op. De fles wodka is inmiddels leeg als ze nog drie nummers spelen. ‘Satisfied’, dat gaat over het vrouwelijke geslachtsdeel en religie, komt nog een keer langs. En die geoliede machine dan? Die draait dit festivalseizoen vast nog vaker.