KP16: The Hot Sprockets werkt Klomppop in het zweet

Soulfull rock-'n-roll

Andre Joosse ,

Vijf optredens in vier dagen. The Hot Sprockets hoeven zich niet te vervelen zo aan het begin van het festivalseizoen. Vandaag staan de Ieren met hun soulfull rock-'n-roll in Ovezande.

De vijf heren uit Dublin hebben in Ierland al een redelijke naam opgebouwd. Niet alleen vanwege hun catchy liedjes, maar ook de liveoptredens zijn een en al spektakel. Muzikaal doet het denken aan een mix van britpoppers Supergrass en de americana grootheden die je eerder aan de Mississippi Delta tegenkomt dan in downtown Dublin. Eigenlijk gaat het elke kant op bij de Sprockets; er zijn weinig stijlen waar ze geen graantje van meepikken.

De band zet alles in om Klomppop te vermaken: mondharmonica, mandoline en vooral veel harde gitaren. De drie gitaristen werken zich in het zweet terwijl ze om en om de zang voor hun rekening nemen. Het is jammer dat het nog vroeg is en dat de tent nog maar deels gevuld is, want The Hot Sprockets zijn echt de moeite waard. Gelukkig is het energieke optreden aanstekelijk en werkt een deel van het publiek zich ook in het zweet.