KP16: PEER trapt de mainstage stijlvol open

PEER’s zegetocht: van Spectra naar mainstage

Tekst: Dennis de Waard Foto's: Andre Joosse ,

PEER behoeft in Zeeland eigenlijk geen introductie meer: Concert at Sea kan al worden afgevinkt, twee uitgebrachte singles gaan hard op Spotify en naast Vestrock en Concert at Sea (ja, nog een keer!) dit jaar staat vandaag ook Klomppop op de agenda. En dat terwijl we ze in het vorige seizoen van Spectra nog als beginnersbandje zagen.

PEER heeft dan niet de grootste aanhang in Ovezande, ze krijgen vanaf het ‘Gimme 1,2,3’ van zanger Gijs Teuwsen toch een kleine groep toeschouwers mee in hun poprockmachine. PEER heeft er duidelijk zin in en heeft ook een hoop nieuw materiaal in petto. Zo stonden ze tijdens hun Spectra deelname nog met twee nummers en drie covers op het podium, zo staan ze vandaag met een goed gevulde set op het podium; barstend van het eigen materiaal. Hun cover van Britney Spears’ ‘Toxic’ komt ook vol energie van het podium, al hadden we die vorig jaar ook al gezien in een versie van de Compact Disk Dummies.

Wie na een half uur bij PEER nog niet een voorzichtig dansje heeft gedaan stond waarschijnlijk buiten, want alle vier de leden die de band telt doen er alles aan om het publiek zo veel mogelijk te entertainen; van de ietwat cliché stadionesque-drums tot het mee laten zingen van het publiek. Toch is er één ding waar de band het beste in is: lol trappen. De ontspanning is al vanaf nummer één te zien en zo zien we PEER met elk optreden weer een stukje bij beetje groeien. Groeien, omdat ze dondersgoed weten hoe ze er zelf voor staan op het podium. Groeien, omdat ze ook in het schrijven van hun nummers al iets meer gaan experimenteren. En groeien, omdat ze toch ballen tonen als je maar de helft van je uitgebrachte singles speelt.

Terwijl de gasten van PEER echt rijp zijn voor het festivalseizoen, mag er zo ondertussen ook wel eens een ep’tje uitgebracht worden. Het materiaal is er, het talent is er en wij zijn er klaar voor.