KP16: Sue the Night van ingetogen naar dynamisch slot

Broeierige sfeer mede dankzij zomerse regenbui

Ben Willemsen ,

Een zomerse regenbui zorgt ervoor dat na St. Tropez de mainstage tent snel volloopt. Precies op tijd om het begin van Sue the Night mee te pikken. De start kan je beste omschrijven als intiem en broeierig, maar halverwege wordt er mooi opgebouwd naar een dynamisch slot. Een cover van ‘Walk Like An Egyptian’ van the Bangels verstoort nog even de magie. Deze had echt niet in de setlist hoeven staan. Dit nummer past niet bij de mysterieuze popliedjes met elektro invloeden van de band.

Sue staat er vrolijk bij in een zomerse zwart outfit. Klinkt wat tegenstrijdig. Zo ook met haar muziek; het klinkt vrolijk en toegankelijk. Haar teksten hebben een donker randje. Zware onderwerpen worden niet uit de weg gegaan, maar ook voor de verliefde mensen is een nummer ingeruimd. Op aandringen komt het publiek ook schoorvoetend wat meer naar voren, want deze staat her en der door de tent verspreidt. Vooraan wordt lekker gedanst.

Slepend en stuwend speelt sympathieke Suus (de Groot) en band vol overgave. De nummers klinken live allemaal een stuk steviger dan op het album. Hierdoor verdwijnt soms de extra laag in de muziek; Suus heeft namelijk wel talent voor songwriting en ze heeft een bijzondere kijk op de wereld. Maar hey, soms willen mensen gewoon rocken! En dat ze kunnen rocken is wel duidelijk: de nummers van Sue the Night zijn aanstekelijk en het gas gaat er helemaal op als aan het eind ‘Whale’ stevig ingezet wordt.