KP16: Dans op St. Tropez, of niet, boeiend

St. Tropez denkt dat ze nog Go Back to the Zoo zijn

Redactie 3voor12 Zeeland ,

Begin van het jaar bereikte ons het vervelende nieuws dat Go Back To The Zoo niet meer is. Was de koek op? Was de hype na het briljante album ‘Benny Blisto’ voorbij? Viel de ontvangst van de daaropvolgende albums zo tegen? Niemand weet het, maar wat we wel weten is dat uit de as van Go Back to the Zoo ineens St. Tropez herrees. Dezelfde band, de bassist nu als zanger, maar met een hardere kijk op rock.

St. Tropez is nog lang niet zo groot als dat Go Back to the Zoo ooit was ten tijde van ‘Electric’ en dat resulteert in een nogal lege Spectra-tent. En dan herinneren we ons weer het optreden van Go Back to the Zoo op Klomppop zes jaar geleden. De tent scheurde uit zijn naadje op de klanken van ‘Electric’. Nu lijkt het St. Tropez niet meer echt uit te maken wat je doet. Dans, drink, update je Instagram, boeiend. St. Tropez komt hier niet om de stempel “fantastische band van 3FM” op te halen, maar gewoon om te rocken.

Werkt de nieuwe stagename van St. Tropez? Het zit ze het begin van het optreden in ieder geval niet helemaal mee als de versterker van de zanger/bassist Lars Kroon er de brui aan geeft. Een lange pauze, net als ze het publiek hebben opgefokt, doet de sfeer niet helemaal goed. Vooraan blijft er echter een groep trouwe fans/rockers/mensen-die-er-wel-zin-in-hebben over, die tot het bittere eind zich tot in het zweet blijft dansen. Wanneer een collega van Death Alley zijn versterker uitleent, is het optreden weer in volle vaart. Het publiek voor in de tent spendeert meer tijd in de lucht dan op de houten vloer en de glimlach op hun gezichten geeft de band weer hoop om de draad volledig op te pakken.

Het probleem echter, blijkt dat St. Tropez nog steeds denkt dat ze Go Back to the Zoo zijn. In de tijd dat ze nog grote zalen vulden kon een beetje attitude je wel goed doen, maar vandaag werkt het tegen ze. Hun houding op het podium zorgt voor redelijk weinig tot geen interactie met het publiek en de sfeer in de tent moet dan ook maar van het publiek komen. Dans als je er zin in hebt, maar het hoeft niet echt van St. Tropez. Boeiend.