KP16: Indian Askin komt 12-van-3voor12 belofte na

Mainstage verandert in huiskamer

Tekst: Joris van Moort Foto's; Ben Willemsen ,

Een stevig potje psychedelische eighties- en nineties rock, wat doet denken aan dEUS en Beck. Ze werden bekroond als 12-van-3voor12 talent en kregen lovende recensies van De Volkskrant. Kunnen ze het ook waarmaken op Klomppop?

De Amsterdamse band gooit hoge ogen met hun Nu-punk (een combinatie van rustige indie met ongepolijste punkrock.) Single ‘Answer’ was een voorloper op het debuutalbum ‘Sea Of Ethanol’, wat vorige maand werd gepresenteerd. Het publiek krijgt een show voorgeschoteld, waarin ze terug gaan in de tijd. Naar de eighties om precies te zijn. Een klein zwart-wit tv’tje geeft de sfeer van een huiskamer weer, waarin het tijdsbestaan van hun genre nog meer wordt benadrukt. De toetsenist speelt op een orgel uit diezelfde tijdsperiode, dit maakt het plaatje compleet.  

Indian Askin gooien er nog één keer alles tegenaan en sluiten af met één van hun hits ‘Asshole Down’. Halverwege het slotnummer stort de band zich op een instrumentaal solostuk, wat uitmondt in de climax. Een dusdanige climax dat de broek van zanger Chino Ayala tot onder zijn knieën belandt. De gestelde vraag is dan ook beantwoordt: Indian Askin maakt de beloftes waar.