KP16: Haty Haty: Out of space, out of place

Blaudzun’s techno wil niet loskomen

Tekst: Dennis de Waard | Foto's: André Joosse ,

Sinds vorig jaar is Blaudzun’s tour afgelopen, en sindsdien heeft hij een technoproject met David Douglas. Daar kwam het album ‘High as the Sun’, welke een zeer geslaagd project bleek te zijn. Nu sluiten ze de Spectra-stage af op Klomppop. Is Klomppop klaar voor de eerste technoact op Klomppop?

Haty Haty gooit in de set hun debuutsingles ‘Run-Stop-Non-Stop-Belly-Flop’ en ‘Parakeet’ welke de stem van Blaudzun en de beats van David Douglas goed samensmelten, al staan ze voor een vrij lege Spectra-tent. Haty Haty is toch van plan er een technofeest van te maken. Maar zoals het feestteam al vroeg “Waar is dat feestje?”, geldt ook hier de vraag. Haty Haty maakt techno van de tragere kant die je echt out of space kunnen brengen, het feestje komt in ieder geval niet echt van het podium, waar Haty Haty nogal statisch erbij staat.

Komt het feest dan van het publiek? Het weinige publiek dat er is, spaced hem hard, maar lijkt soms ook een beetje verdwaald. En dat maakt het optreden jammergenoeg soms een beetje akward. Het samenspel tussen act en publiek is niet aanwezig en ook de sfeer wil maar niet van de grond komen. Hoewel Haty Haty een geweldig geslaagd project is, het lijkt niet helemaal voor Klomppop gemaakt.