KP16: bescheiden hiphop- en dansshow met Dazzled Sticks

"Niet zo moeilijk en dans"

Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: Maroussia Anthonise ,

Hiphop een primeur op Klomppop? Nee, op de vraag van Sticks krijgt hij netjes terug uit de tent dat Kraantje Pappie hier al eens is geweest. Wie een tweede 'Kraan' verwacht bij het zien van Opgezwolles Sticks en Dazzled Kid Tjeerd Bomhof op gitaar en electronica, komt bedrogen uit. Ja, het is een hiphop show en ja, er mag gedanst worden, maar gloednieuwe act Dazzled Sticks 'DS' heeft wel wat meer te vertellen dan alleen maar feest.

Samengekomen onder minder prettige omstandigheden, de twee speelden samen op een begrafenis, is hier Dazzled Sticks, of DS, het samenwerkingsverband tussen Sticks (Opgezwolle) en Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid, Voicst). Ze maakten van het verdriet een deugd en staan nu op Klomppop, na een eerste tour en eergisteren een optreden op Bevrijdingsfestival Utrecht. Bomhof veelal achter de electronica, beatknoppen, op gitaar en tweede stem. Sticks rapt en lult het optreden aan elkaar. Over de kennismaking, het samenwerken en hij geeft hiphoples tijdens deze bescheiden hiphop- en dansshow voor een voor derde gevulde main stage. Van handjes in de lucht, mee rappen met "Body" en "Rap" in 'Body Rap' en of we zin hebben in een feestje? "Daar achterin, kom maar naar voren."

Sticks, petje naar achter en Dazzled Kid, petje naar voren, het contrast wordt uitvergroot en uitgebuit. "Te veel Berlusconi's, te weinig Balotelli's" rijmt Sticks in 'Trammelant'. Van openingstrack 'Wat Je Doet Voor Een Ander' tot prijsbeest en afsluiter 'Dans', het is wat wennen voor Klomppop en toch pakt het. Want: "Niet zo moelijk en dans." Het is een toffe samenwerking, Dazzled Sticks, ze zijn fans van elkaars werk. In de eerste plaats door die begrafenis, waar Bomhof 'Spaanse Vlieg' bracht, samen met Sticks. Dat nummer van Opgezwolle is nu ook onderdeel van de set en staat ook op het titelloze album, maar zonder die emotie er dik op te leggen. Gewoon een goede hiphopshow, met dans.