KP16: It It Anita sloopt Klomppop

België wint ook in 2016

Andre Joosse ,

Was het vorig jaar Raketkanon die hoge ogen gooide op Klomppop, dit jaar mogen landgenoten It It Anita zich de verrassing van het festival noemen. It It Anita gaat hard, snoeihard. En Klomppop... die gooit de beuk er nog eens goed in.

Het is misschien wel een van de onbekendste namen op het affiche van dit jaar. De vier Luikenaren zijn al redelijk bekend in België. Vanavond hebben ze in ieder geval Zeeland kunnen overtuigen. It It Anita speelt als een wervelwind en mixen garagerock, noise en punk. Denk aan Sonic Youth en The Pixies, maar dan op standje snel.

De band start in een halfgevulde Spectratent, maar dat duurt niet lang. Binnen no-time vinden de metalheads en rockliefhebbers hun weg naar de pit. De band gooit alle registers open; al bij het tweede nummer springt de gitarist het publiek in en is de toon gezet. Het hele optreden wordt er geen gas terug genomen: de band dendert door en sloopt iedereen op zijn weg.

Als afsluiter knallen ze de tent uit: letterlijk. De bandleden verplaatsen stukje bij beetje hun gear van het podium naar de tentvloer en breiden, tot drie keer toe, een einde aan hun laatste nummer van de set. We kunnen niet anders dan concluderen: retevet!