KP16: Vijf tips voor Klomppop

Deze acts mag je niet missen

Redactie 3voor12 Zeeland ,

Zaterdag 7 mei is Ovezande weer toneel voor Klomppop. Verdeeld over drie podia is er voor iedereen wat te genieten. Wij tipten de vijf acts waar wij zelf het meeste naar uitkijken.

Death Alley: retro punk en hardrock

Het Amsterdamse Death Alley speelt energieke vingervlugge gitaarrock met ballen. Elk nummer is agressief en up-tempo zoals dat vooral in de jaren tachtig gespeeld werd zonder dat het kitsch wordt. Bij vlagen roept het herinneringen op aan het onlangs gestopte Vanderbuyst, maar ook Motörhead en Hawkwind invloeden zijn hoorbaar. Death Alley springt moeiteloos in het gat dat is ontstaan door het stoppen van Vanderbuyst. Ze zetten Noorderslag, Paaspop en WTWTA al helemaal op zijn kop, nu is het de beurt aan Klomppop!

Dazzled Sticks: indie meets hiphop

Dazzled Sticks is een bijzondere samenwerking tussen Tjeerd Bomhof (bekend onder het pseudoniem Dazzled Kid en van Voicst) en Junte Uiterwijk A.K.A. Sticks. Een project dat uitmondde in het maken van het album ‘Dazzled Sticks’. Dans mee op de beats van tracks als ex-3FM Megahit ‘Tunnel’ en luister naar de zware teksten gevormd in luchtige tracks. “Dans! ’t Is niet zo moeluk” mee bij de mainstage om 18.40 uur.

St. Tropez: Explosieve garagerock

In 2010 stond deze band ook al op Klomppop, met ‘Electric’ als monsterhit, alleen was de naam toen Go Back To The Zoo. Die band bestaat niet meer, maar is herboren in St. Tropez, welke meer puntige garagerock maakt. Meer rock, minder pop, een hardere klap in je gezicht. Check ondertussen even deze video van St. Tropez:

It It Anita: Stevige dosis Belgische indie-rock

Het Luikse It It Anita bestaat uit vier losgelaten projectielen, die je doen denken aan het Amerikaanse Sonic Youth en Fugazi. Ga mee met dit Belgische kwartet en reis mee naar muziek die onheilspellend, melodieus en dynamisch is. Voor wie een boost energie nodig heeft, ben je bij It It Anita aan het juiste adres. Een dosis indie-rock brengt je naar de Spectra-stage om 20.55 uur.

The Sore Losers: vette bluesrock

Zes jaar geleden was deze toen nog opkomende band uit het Belgische Hasselt de hoofdact op onze clubavond. Hun debuutalbum uit datzelfde jaar werd goed ontvangen. Nu is de band toe aan hun derde album waar we vorige maand in Terneuzen al een voorproefje van kregen. Strakke rock doorspekt met blues, classic en garage rock. In juni staan ze op Pinkpop, maar eerst zijn ze een dikke vette hoofdact voor Klomppop.