BFZLD16: 5 tips voor 5 mei BFZLD16: 5 tips voor 5 mei

Deze acts mag je niet missen op het Bevrijdingsfestival Zeeland

, Redactie 3voor12 Zeeland

BFZLD16: 5 tips voor 5 mei

Deze acts mag je niet missen op het Bevrijdingsfestival Zeeland

Redactie 3voor12 Zeeland ,

Op 5 mei vieren we de vrijheid met het Bevrijdingsfestival Zeeland in de binnenstad van Vlissingen. Verdeeld over diverse podia is er voor iedereen wat te genieten. Wij tipten de vijf acts waar wij zelf het meeste naar uitkijken.

Sarah-Jane: lekkere soul en een flink portie r&b

Op zoek naar lekkere soul en een flink portie r&b? Dan is Sarah-Jane het antwoord. De uit Amsterdam afkomstige zangeres werd vorig jaar uitgeroepen tot dé verrassing van Eurosonic/Noorderslag. Voordat zij doorbrak als solo-artieste maakte zij haar muzikale meters als achtergrondzangeres bij Berget Lewis, Sabrina Stark, Glennis Grace en Rita Marley. Poppodium Bird in Rotterdam omschrijft haar solo-optreden als volgt: “Met haar stem, die telkens de grens opzoekt, zet ze een grootse, warme show neer. Denk aan de psychedelische gekkigheid van George Clinton, de kracht van Erykah Badu en het broeierige van D’Angelo en je weet hoe deze soulsensatie klinkt.”

Eerie Wanda: psychedelische pop

Voor de liefhebbers van psychedelische pop is Eerie Wanda de ontdekking van 2016. Eerie Wanda bracht dit jaar het album ‘Hum’ uit, en stond eerder in het voorprogramma van de uit Hoorn afkomstige multi-instrumentalist Jacco Gardner. Verwacht zweverige muziek met een vederlicht kantje psychedelica.  

Kenny B: muzikale poëzie met een vleugje reggae

Afgelopen zomer was Nederland in de ban van Kenny B. Zijn nummer ‘Parijs’ was toen een ongelofelijke hit én een nieuwe taalkundige trend. “Praat Nederlands met me,” zingt de van origine Surinaamse Kenny B en dit zorgt onmiddellijk voor parodieën in vrijwel ieder Nederlands dialect, waaronder ‘Proat Drèents Mit Mie’. Kenny B staat op het hoofdpodium in Vlissingen en wellicht speelt hij voor de gelegenheid “Praat Zeeuws met me”.  

Hef: straatrap

“Straight outta Hoogvliet!” Rapper Hef windt er geen doekjes om en zegt waar het op staat. Echt een jongen van de straat, die met zijn muziek zijn verhaal wil te vertellen. Op zijn nieuwe album '13' uit 2015 presenteert hij zijn ingetogen, maar duister geluid aan het publiek. Persoonlijke teksten die er toe doen. Op het Bevrijdingsfestival deelt hij zijn set met collega-rapper Crooks. Ga dat checken!

Handsome Poets: dansbaar en energiek

Op 5 mei vieren we de vrijheid en wat is een betere soundtrack dan de energieke en dansbare indie van Handsome Poets? Al eerder bracht de band de festivalweides van onder andere Pinkpop en Lowlands in beweging met hits als ‘Dance (The War Is Over)’ en ‘Sky On Fire’ (dé song van de Olympische Spelen).

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland