Yorick van Norden komt naar de Kloveniersdoelen!

Van David Bowie tot rondvliegende borrelnootjes

Joris van Moort ,

Sinds 2 oktober 2015 ligt zijn debuutalbum ‘Happy Hunting Ground’ in alle platenzaken, werd hij bestempeld als NPO Radio 2 talent en toert hij door het hele land. We belden met Yorick van Norden, die in Mettendorf (Duitsland) aan het schrijven is voor zijn volgende plaat, over zijn concert op zondag 27 maart.

We gaan even terug in de tijd. Yorick van Norden, afkomstig uit Haarlem, speelde tot drie jaar geleden in de band ‘The Hype’. De band heeft één album op zijn naam staan en had de meeste optredens tijdens de Popronde in 2007. Daarnaast deed The Hype gigs door het hele land en sloegen Zeeland daarbij niet over. Op 9 maart 2013 werden de laatste akkoorden aangeslagen door de band.
Nu heeft Van Norden net een tour achter de rug langs de grote zalen in Nederland en binnenkort zal hij weer allerlei podia én huiskamers door heel het land aandoen. 

‘Happy Hunting Ground’ ligt al even in de schappen. Van Norden noemt het zelf een ‘eclectische plaat’. "Het is een plaat waar alle mogelijkheden van het solo spelen naar voren komen. Het is een zoektocht en ontwikkeling van mijn eigen sound." Een eigen sound met muzikale invloeden van acts in de tijdsperiode van 1966 tot 1973. Eén van deze artiesten is de op 11 januari jl. overleden zanger David Bowie. Een groot verlies in de muziekwereld volgens velen. Van Norden: "David Bowie is een van mijn favorieten en elke plaat van hem staat bij mij in de kast". Bowie’s invloeden zijn vooral terug te vinden in de zang van Van Norden. 

Naast de grote zalen in Nederland zal Van Norden ook in diverse huiskamers spelen. "Mensen kunnen mij boeken voor een intiem concert in hun eigen woonkamer. Het leuke aan het spelen in huiskamers, is dat je overal komt. Soms denk je wel eens: Holy Shit, waar ben ik nu weer beland?! Het is weleens gebeurd wel eens dat de borrelnootjes en het kaasplankje door de kamer vlogen. Ja, je maakt wat mee als je op reis gaat," aldus Van Norden.

Op 27 maart speelt Yorick van Norden in de Kloveniersdoelen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.drukkerijmiddelburg.nl/tickets , De Kloveniersdoelen en De Drvkkery in Middelburg.