The Academic is vooral een jong bandje met hoog 3FM gehalte. Ze hebben al veel bereikt in de luttele 3 jaar dat ze bestaan. Met z'n vieren maken ze catchy indierock en weten ze het publiek aangenaam te verrassen.

Het is droog, er worden pinten gedronken, en de energieke Ieren weten een nogal koel publiek toch te laten meebewegen. Of komt dat door het speciaal gebrouwen Vestrock Blond? Ze openden het festival een aantal uren eerder in de historische Basiliek, maar treden op deze bewolkte vrijdag als tweede act op op het hoofdpodium. Het is de allereerste keer dat ze in Nederland optreden en laten meteen een goede indruk achter. De Ieren zijn naar onze kant van het water afgereisd om naast Vestrock ook in Frankrijk en Spanje op te treden.

The Academic is een prima act, maar wel een tikkeltje dertien in een dozijn. Hun indierocksongs doen denken aan The Kooks en andere britpop invloeden, wat in het verleden een succesformule is gebleken en klaarblijkelijk nog steeds is. Heb je ze gemist op Vestrock? Geen nood, ze bezoeken the main land deze zomer weer voor Pukkelpop en Lowlands.