Vestrock is geopend! Wie kan dat beter doen dan een band met een lid uit Hulst zelf? Juist: Reptilians. De band krijgt de meest moeilijke taak sinds de oorsprong van het fenomeen ‘festival’, namelijk een festival openen. Meestal gaat dat gepaard met publiek dat opgewarmd moet worden en ongemakkelijk vragen om mee te zingen. Maar Reptilians geeft daar niets om. Ze knallen de mainstage vakkundig open.

De vierkoppige band pikt zijn instrumenten op en gooit het volume op standje “WAKKER WORDEN”. Die mainstage zal geopend worden; het liefst op een zo hard mogelijke manier. Dat lukt de rockers zeker, want de punkrockband heeft zelfs op dit tijdstip al enkele fans die het op een dansen zetten en Reptilians’ nummer meebrullen. Maar wat we ook zien is het publiek dat elkaar begroet, omhelst en een biertje met elkaar doet, wat weer aantoont dat Vestrock het festival is waar je liefde viert voor punkrock, bier en vrienden. Reptilians haakt hier telkens op in.

Hoewel we Reptilians beschrijven als punkrockband, is het wel een band die het commerciële niet schuwen met catchy teksten, meezingbare refreinen en gelikte nummers. Doet dat afbreuk aan de punk van Reptilians? Nope. Reptilians houdt het harde gitaren-gehalte hoog genoeg om headbangliefhebbers hun nekspieren mee te kunnen laten trainen. Dat, in combinatie met de zanger die ook nog eens fantastisch zingt en de drummer die alles strak aan elkaar drumt, is Reptilians een van de betere mainstage-openers die we in tijden hebben gezien. Dat bijna alle leden dan onderuit vlogen omdat “dat podium veel te glad is” nemen we dan maar voor lief. Enfin, we zijn er weer! Vestrock is geopend!