De Zeeuwen van PEER zijn al een tijdje bezig aan een zegetocht en de Kapel van Vestrock wordt moeiteloos aan de zegekar gebonden.

Noem de naam PEER en je weet als niet-Zeeuw niet direct waar je aan moet denken. Voor de Zeeuwen in de Kapel betreft de band amper een introductie. De jongelingen stonden al op Concert at Sea, hebben goed lopende singles op Spotify en speelden een maand geleden sterk op Klomppop in Ovezande. Geen vuiltje aan de lucht dus voor de Zeeuwse rockband.

Beukwerk
Ze lijken op Vestrock rauwer dan normaal. Zou het komen omdat de eertste bandleden de 18 jaar zijn gepasseerd of is dit gewoon PEER in topvorm? Het wordt het tweede, want zowel het publiek als PEER gaat vandaag tot het gaatje. We krijgen op visueel gebied alles te zien. Als de Kapel gisteren al niet bij Textures en Evil Invaders ontheiligd zou zijn, zou PEER een aardige poging neerzetten. Er wordt gemosht, gecrowdsurft en een Wall of Death gevormd door de hele Kapel. De 50-plussers die achteraan van hun biertje genieten, vluchten snel weg en laten de energieken het beukwerk doen. 

Crowdsurfen
Zanger Gijs Teuwsen crowdsurft ook aardig mee, al lijkt het zijn ontmaagding te zijn. Hij keert na zijn uitstapje op de handen van het publiek met een gigantische glimlach terug en schreeuwt: “Wow! Ik heb gewoon gecrowdsurft!” Om even later te verkondigen dat Vestrock echt, maar dan ook echt, het vetste optreden van PEER is. Muzikaal staat PEER ook als een huis, ondanks de geringe leeftijd van de bandleden. Teuwsen is zogezegd 18 en is daarmee meteen de bandoudste. Maar als zelfs je nieuwe single ‘Serenity’ zonder zenuwen speelt, weet je dat leeftijd slechts een getal is.

Druk jaar
Luisterend naar de rock van PEER zijn de parallellen naar de Ieren van The Strypes niet ver weg. Die braken in 2014 op ongeveer dezelfde leeftijd door en stonden onder meer op de Main Stage van Pukkelpop. PEER zou dat als ze vanaf nu iedere show zo spelen als op Vestrock ook moeten kunnen. Te beginnen met een nieuwe gig op Concert at Sea en de liefst tientallen optredens van de Popronde na de zomer. Opdat iedereen aan het eind van 2016 PEER kent.  

Hieronder zie je Teuwsen crowdsurfen. Meer foto's van Vestrock staan op ons Instagramaccount

@peerofficial gaat los in de kapel op @vestrock #VR16 #vestrock bekijk het verslag straks op onze website!!!!

Een foto die is geplaatst door 3voor12 Zeeland (@3voor12_zeeland) op