Wil meneer of mevrouw een 'oh oh oh' zanglijntje hier en een makkelijk akkoordje daar? Wegwezen dan, want Paceshifters geeft hier geen ruk om. Rauwe 'Noise Rock' is wat we mogen verwachten, niet meer en niet minder.

Genoeg Vestrockers zijn het met deze no-nonsense attitude eens, want de tent staat vol. Terecht, Paceshifters is namelijk een van de hardste rockbands die dit jaar op de Vestrock line-up prijkt. De van origine Overijsselse band heeft al op onder andere Pinkpop, Groezrock en Zwarte Cross gestaan en wij zijn heel blij dat ze de weg naar Hulst hebben gevonden.

Toen we ze vorig jaar in The Living zagen was de setting een stuk intiemer. Dit jaar heeft de Vestrock organisatie deze tent ingeruild voor een kapel (nee echt) en zijn Paceshifters geupgrade naar 'De Tent'. Ondanks een groter podium nog steeds een intiem optreden want de gebroeders Dokman en drummer Jesper Albers spelen alsof ze de enige op deze aardkloot zijn en wij als publiek het toevallig mogen aanschouwen. Zelden zien we artiesten zo teugelloos opgaan in hun muziek. Onderschat Paceshifters niet, ze zijn veelzijdig. Bekijk hier hun akoestische set in de Basiliek vanmiddag, een filmpje gemaakt door PZC.nl. 

Paceshifters is smerige rock-'n-roll met een ruwe rand en een fuck-you-attitude. Precies zoals rock hoort te zijn. Een jaar geleden heeft 3voor12 Paceshifters uitgeroepen tot beste band van Vestrock 2015. Dit jaar zetten we ons enthousiasme onverminderd door en strijden ze samen met Peer en John Coffey wederom om deze eer. Ze staan deze week nog in Utrecht samen met The Sore Losers en zijn nog te bewonderen op onder andere Stone Rock, Zwarte Cross en City Rock.