VR16: Orange Fox opent Vestrock dag 2

Bourgondisch wakker worden in de Reynaertstad

Tekst: Kelly de Rybel Foto's: Henk van de Haar ,

Orange Fox, winnaar van de Vestrock Rally, opent de tweede festivaldag met veel energie en enthousiasme. Het middaguur slaat op het moment dat hun set van start gaat en de weide is nagenoeg leeg. Zanger Johan van Vemde zegt blij te zijn met de mensen die speciaal voor hun show uit hun tentjes gerold zijn. Als er nog mensen op de camping liggen te slapen, dan zijn ze na het optreden van Orange Fox zeker wakker.

Als winnaar van de Rally mag de band het festival openen. Op het hoofdpodium komt de band gelukkig net zo sterk en zelfverzekerd over als op de Rally. De Rally was eigenlijk al te klein voor Orange Fox en de band heeft zijn overwinning meer dan verdiend. Singles als 'Feel It', 'Yours Truly' en 'Fire It Up' komen ook tijdens dit optreden weer voorbij; allen van hun ep uit 2015 "Yours Truly". Gek genoeg slaat hun muziek goed aan in het buitenland, bijvoorbeeld in Italië, Polen, Spanje en Zwitserland, maar zijn ze minder bekend in het moederland.

Voor Orange Fox is dit slechts de tweede keer dat ze zover naar het zuiden afreizen. Gelukkig heeft Hulst tijdens hun vorige bezoek een goede indruk achtergelaten. "We zijn blij terug te zijn. Hulst is écht gezellig, vooral de mensen.” Naast gezelligheid vinden ze ook de alom vertegenwoordigde Reynaert de Vos tof. Een goed moment om te vragen hoe ze aan de bandnaam "Orange Fox" komen, maar met een lachertje wordt vertelt dat ze daar contractueel niets over te kunnen zeggen.

Kunnen we snel nieuw werk verwachten? Ja en nee. Ze schatten de release van hun eerste album op halverwege 2017. Nog even geduld hebben dus. Inspiratie voor nieuwe muziek halen ze vooral uit het leven zelf, maar hun teksten kunnen overal over gaan. De ups en downs van het leven, maar ook luchtige onderwerpen  "of zelfs deze bomen hier", lacht Van Vemde. Aan inspiratie geen gebrek. Tot die tijd kunnen we volop genieten van hun ep, die stiekem best wat meer gedraaid mag worden op Nederlandse bodem. 

De mannen van Orange Fox treden vandaag ook op als Special Act in de historische Basiliek; alweer het derde optreden in korte tijd in het gezellige 'bourgondische' Hulst. Als ze speciaal naar Zeeuws-Vlaanderen afreizen vanuit Epe, doen ze het goed ook.