De Amsterdamse My Baby strijkt in de vooravond op het hoofdpodium neer. My Baby is een act die je live moet zien, horen en voelen. Kortom ervaren. Thuis uit de speakers komt deze band niet voldoende tot haar recht en is daarom een ware festivalband te noemen.

Strakke performance en piekfijn samenspel tussen de artiesten die zichzelf My Baby noemen. Weinig interactie met publiek, geen diepgaande lyrics, maar daar komen we niet voor. We komen voor een sterk staaltje muzikale beleving en dat krijgen we. In de liveset is weinig afwisseling te vinden. We vergeven ze het. Een paar prachtige uithalen van zangeres Cato en een viooltje hier en daar zorgt voor een frisse toets.

 

Het afterdinner-dip publiek is maar moeilijk mee te krijgen maar voorin wordt volop gedanst. Af en toe breekt het zonnetje door waardoor het optreden een echte wereldse, zomerse feel krijgt. Gitarist Daniel Johnston, waar we stiekem veel meer van willen horen, Joost en Cato van Dyck zijn perfect op elkaar ingespeeld. Een festivalband waar je komende zomer niet omheen kunt. Ze spelen overal en nergens, van Tsjechië tot the UK en alles daar tussenin. Zeker even meepakken als je de kans hebt.