Na eendecennialange carrière en talloze optredens in Nederland doen de Zuiderburen van K's Choice voor het eerst Vestrock aan. Sarah Bettens en consorten tonen de wei dat ze ondanks een slapeloze nacht blijven rocken.

Het festivalseizoen voor K’s Choice is begonnen. Ze speelden op de Vestrockvrijdag nog in Zwitserland als headliner van het Caribana Festival en reden ’s nachts in een Nightliner door naar Hulst voor de volgende stop. Je zou denken dat ze daardoor – kopstukken Sarah en Gert Bettens zijn de veertig inmiddels ruim gepasseerd – volledig gebroken op Vestrock staan om hun naar eigen zeggen hardste plaat ‘The Phantom Cowboy’ te laten horen.

Keihard
Niets is minder waar. K’s Choice begint furieus met ‘Rock’n’Roll as it gets’ en weet daarna niet van ophouden. Van de plaat – die in februari vorig jaar uitkwam – wordt een groot deel van de setlist gespeeld. Daardoor wordt het een rauwe uptempo en up-tempo set van K’s Choice. Voor het album pasten Sarah en Gert hun hele schrijfproces aan. In plaats van afzonderlijk teksten en muziek te maken, besloten ze om voor deze plaat alles volledig gezamenlijk te maken. Bij nummers als ‘Private Revolution’, 'Perfect Scar' en ‘Bag Full of Concrete’ staat hier een band die zichzelf met de zesde plaat opnieuw heeft uitgevonden. 

Selfie en dan weer weg
Ze zijn immers al sinds 1994 een van de meest invloedrijke bands van België. Wie zegt dat hij of zij ‘Not An Addict’ niet kent, heeft of onder een steen geleefd of is echt te jong voor de band uit Antwerpen. Die tweede groep is iets voor vieren overduidelijk nog niet aanwezig of is nog aan het bijkomen van het optreden van Bokoesam, want het oudere deel (en dat zeggen we met veel respect, JdC.) van het Vestrockpubliek staat bij het hoofdpodium. Dat zij blijven net als K’s Choice lekker jong proberen te blijven, blijkt wanneer een stelletje naar voren rent. Na het nemen van een selfie – want een normale foto is zo 2012 – keren ze weer tevreden naar achteren. Het ziet er gek uit. Toch kunnen ze aan hun vrienden tonen dat ze K’s Choice hebben gezien op Vestrock 2016. 

Tussendoor beuken Sarah, Gert en hun vier kompanen op het podium rustig door en maken er een Greatest Hits show van. ‘Believe’ uit 2003 en natuurlijk ‘Not An Addict’ uit 1997 bewijzen, zeker door de feilloze zang van Sarah, de nog altijd aanwezige kracht van K’s Choice. Ze kunnen nog altijd rocken en doen precies dat.