Tot driemaal toe de Ziggo Dome uitverkopen? Landsfavoriet Kensington doet het zonder moeite. Vandaag staan ze als hoofdact op Vestrock. Een fijne mainstream band die goed in het gehoor ligt van de massa. Kensington is dan ook samen met John Coffey dé publiekstrekker van deze eerste festivaldag.

Wat kunnen we verwachten in November, als we en masse naar Amsterdam trekken om de Utrechtse band te zien? Vanavond geven ze ons een voorproefje. Uiteraard komen alle grote hits voorbij, zoals 'Streets', 'Riddles', 'All For Nothing' en het onmisbare 'War'.

Wanneer 'Riddles' als setopener wordt ingezet gaan de telefoons de lucht in. Het is meteen duidelijk waarom Kensington de dagafsluiter is. Het publiek komt voor Kensington om entertaint te worden en deze verwachting wordt met de bravoure, die we van het kwartet gewend zijn, eenvoudig vervuld. Het is precies zoals we Kensington kennen. We krijgen een fijne show met gelikte nummers die een hoog meezinggehalte vertegenwoordigen en vuurwerk. Nee, geen vurige uithaal van zanger Eloi of gitarist Casper Starreveld. Nee, de show wordt aangevuld met vlammen, vuurwerk en slingers. Werkelijk alle festivalknallers komen voorbij.

Kensington is een gedrilde machine, werkelijk niets wordt aan het toeval overgelaten. De spontaniteit was ver te zoeken, maar niemand die daarom treurde. De gillende bakvisjes vooraan konden hun telefoon leegschieten en de band speelde wat van hun formaat mag verwachten. Kensington is een sterke keuze van de Vestrockorganisatie gebleken. De Utrechters trokken de nodige mensen naar de wei en gaven de fans wat ze wilden. Niks meer, niks minder.