Het is niemand ontgaan: John Coffey houdt het voor onbepaalde tijd voor gezien. Gelukkig is er in de rij optredens die over zijn nog ééntje gepland in Zeeland. Iedere John Coffey fan weet dat in Zeeland alles, maar dan ook alles gesloopt wordt (zie ‘t Beest, de Vrijbuiter, de Spot). Vandaag is het dan ook geen uitzondering; alleen de beveiliging is een beetje zuur.

De mannen van John Coffey staan vandaag in de Tent en dat is de beste keuze voor deze band. In de Tent is er toch een gevoel van een huiskamer waar je in staat; alleen is dit een huiskamer met driehonderd man. Vanaf ‘b-b-b-b-broke neck’ vliegen de klappen, mensen en biertjes weer zoals vanouds door de lucht. Het zijn dan ook vooral de mensen die weer vakkundig door de beveiliging uit de lucht worden gehaald. Zelfs de zanger lijkt er een beetje van zijn stuk gebracht als hij een wall of death inzet: “Zeg beveiliging, dit gaat normaliter goed hoor!”, maar gooit zichzelf ook uit protest op het publiek.

De fans zijn vandaag ook weer in grote getalen aanwezig. Er zijn zelfs voor de gelegenheid (de laatste Zeeuwse show) John Coffey vlaggen gespot met het motief van de Zeeuwse vlag. Het publiek zingt, nee, brult alle nummers mee. In rap tempo worden ‘Heart of a Traitor’, ‘Romans’ en ‘Redrum’ door de set heen gemosht. Iedereen die zich uit de pit weet te werken zonder kleerscheuren of oorlogswonden mag zich gelukkig noemen. Ons is het niet gelukt. John Coffey, bedankt voor alle shows. Bedankt voor het gesloopte Beest, Klomppop, de Spot en de Vrijbuiter. Bedankt voor de muziek. Rock-’n-roll in Zeeland is op het moment hun mooiste product kwijt. Nog maar een showtje doen in de Vrijbuiter, om het af te leren?