VR16: Haty Haty is meer dan kinderopvang

Blaudzun krijgt eindelijk de nacht

Tekst: Jessy de Cooker Foto's: Youran Kock ,

Haty Haty moet het doen met de afdankertjes van De Staat. Maar het zijproject van Blaudzun en producer David Douglas laat zien dat het groepje fans dat er staat niet voor niks is gekomen.

Wat lijkt het rustig bij de eerste beats van Haty Haty in de Kapel! Is het eindelijk zover dat Johannes Sigmund (Blaudzun) en producer David Douglas een ferme avondspot krijgen in het blokkenschema, staan ze tegenover subheadliner De Staat. Dat is ook best begrijpelijk als je met het oor van een ongepolijste festivalganger luistert naar de met keiharde bassen doordrenkte elektro van Haty Haty. Het is een optreden voor de liefhebber. 

Toch is de eerste rij voor het podium van de Kapel gevuld met kleine kinderen en hun ouders. Het zijn de Vestrockers die liever niet tussen de Witch Doctorende meute willen staan die nog even Haty Haty meepakken voor het slapengaan. Nou ja, slapengaan. Ze zullen de slaap niet meteen kunnen vatten, want de Korg en Akai dreunen genadeloos door. Ze zijn perfect verweven met de hoge zang van Sigmund. Haty Haty is dus het ideale alternatief voor De Staat en ook nog eens meer dan een veilige kinderopvang.