Eén van de Belgische best bewaarde geheimen is Flying Horseman. De Antwerpse band zet met hun experimentele rock al menig klein podium op zijn kop. Met het nieuwe album ‘Night Is Long’ is een afsluitende plek in de Kapel dan ook de kers op de taart; zowel voor de band als het publiek.

De Kapel is al aardig gevuld wanneer de band het podium betreedt, al is de aanwezigheid van de Bingo Players op de mainstage aardig te merken. De bas van de Bingo Players is duidelijk te horen, maar Flying Horseman weet er goed overheen te spelen. De donkere, bedwelmende nummers weten het publiek te bezweren in een draaikolk van twists in het akkoordenschema, de wacked up toetsen en de strakke drums. De zang is de kers op de taart. Laag, traag, maar het raakt.

Voor wie niet aan zijn trekken kwam bij de Bingo Players, had vanavond bij Flying Horseman het best denkbare alternatief. Terwijl tegenwoordig elektronische bands de afsluitende posities opeisen op menig festival is het Flying Horseman die het rockpubliek weer langer op het terrein weet te houden. We gaan voldaan en nog lichtelijk in trance naar de camping.