VR16: Trippen op Faces On TV in De Kapel

Een jonge grote naam uit de Belgische muziekwereld waar we nog veel van gaan horen

Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Andre Joosse ,

Het brein achter Faces On TV is Jasper Maekelberg. Jasper speelde al in vele bands en is vooral erg actief geweest als producer van artiesten als Gabriel Rios, Mintzkov en Douglas Firs (die eerder deze dag ook op Vestrock speelde). Op het podium wordt hij vergezeld door gitarist, bassist en drummer. Jasper staat in een halflange zwarte jas achter de toetsen en microfoon, opgesteld aan de zijkant van het kleine podium van De Kapel.

De Kapel staat bomvol, hangt vol rook en het is donker. Deze setting past precies bij de muziek: dreampop, of beter nog: trippop. De muziek brengt je in relaxte sferen, in een soort trance. De performance van de band is goed, ze gaan zelf net zoveel op in hun muziek. Jasper loopt af en toe naar voren, maar de band heeft zich wel aangepast aan het genre. Niet te amicaal, maar koeltjes. Hij praat niet te veel tussendoor, maar houdt de sfeer vast. Sommige nummers zijn wat steviger, maar je blijft in vervoering. De techniek werkt niet altijd mee, maar dat heeft ook wel zijn charme. Niet alles hoeft perfect te zijn, dat is het mooie van live muziek.

België is al weg van Jasper Maekelberg en zijn Faces On TV. Het wordt tijd dat Nederland dit voorbeeld volgt. Volgende week staan ze zelfs in het voorprogramma van Yeasayer in De Handelsbeurs in Gent. Bekijk ook nog even de nieuwe videoclip van ‘Traveling Blind’ in 360 graden.