Met een nieuw album op zak speelt Textures in De Kapel als Kensington aan het laatste kwartier is begonnen. De liefhebbers staan natuurlijk al lang te wachten op deze giganten. Nederlands trots op prog-metal gebied. De band klinkt bruut en overtuigend. Agressief, virtuoos en op het scherpst van de sneden raast Evil Invaders eerder op de vrijdag ook door De Kapel. De speed trash gaat er direct vol in. Razendsnelle riffs en dubbelbase drums worden de kapel ingevuurd.

Evil Invaders

Dit jaar staat er een heus knus kapelletje op Vestrock. Met de Evil Invaders wordt een duistere hoogmis opgedragen aan het Vestrock publiek. De Belgische kwade indringers laten de kapel uitpuilen met hun aanstekelijke 80’s trash. De stem van de zanger doet erg denken aan die van John Gallagher van de metal band Raven. De vier mannen hebben een energie die direct overslaat op het publiek. Het is metal op inmiddels grootvaders’ wijze, maar de Belgen weten jong en oud aan zich te binden in De Kapel. Mis(sie) geslaagd.

Textures

Textures staat dus ook in de Kapel, en mag voor de vrijdag wel een hoogtepunt van de dag genoemd worden. Eerder dit jaar overtuigden ze al in Oostburg en het Zeeuws-Vlaamse bevalt de Brabantse heren wel. Ze gaan er direct volle bak in. Brute stamp-riffs gecombineerd met de krachtige strot van Daniël de Jongh slaagt de band erin het hele publiek los te laten gaat. Bassist Remko Tielemans en gitaristen Joe Tal en Bart Hennephof stuiteren over het podium, knap hoe de heren nog zo strak blijven spelen. Oud en nieuw werk wisselen elkaar gebalanceerd af met een fraai keyboard intermezzo als tussendoortje. Als iedereen even is bijgekomen is het tijd om helemaal stuk te gaan, op verzoek van Daniël bij laatste nummer, als dat al niet gebeurd is. De Kapel blijft maar ternauwernood overeind met dit geweld van moshpit naar moshpit. Onnavolgbaar.