VR16: Echotape vervalt in de herhaling op Vestrock

Wellicht stonden er al een paar dames gereed in de hoop uitgekozen te worden

Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Andre Joosse ,

Net als je denkt een leuk verslagje te kunnen typen over Echotape op Vestrock, maar nog even checkt hoe het vorig jaar was, blijkt het optreden vrijwel hetzelfde te zijn. Maar we doen gewoon even alsof er geen recensie is van vorig jaar en dit allemaal nieuw is.

De zon begint eindelijk te schijnen als Echotape op het podium stapt. Lekkere zomerse 60’s rock ’n roll knalt van het podium. Het Engelse Echotape is een echte DIY-band, ze doen alles zelf. De vier hippies, in positieve zin, lijken nog ietwat op de automatische piloot te spelen. Al vroeg in de set is ‘We’ve Been Dreaming’ aan de beurt, minder rock ’n roll, meer britpop. Overigens hoort er een hele leuke animatievideo bij dat nummer (zie clip hieronder). De band begint steeds amicaler te worden met het publiek. Er wordt van alles uit het publiek geroepen naar de band, zanger Marc Burford reageert “fuck it, let’s just do it” en zetten ‘I’m a Believer’ van The Monkees in. Het helaas maar halfvolle veld zingt en danst mee.

Marc en de rest van de band hebben de grootste lol. Dan heeft Marc een idee, hij zoekt een meisje uit het publiek om op het podium gitaar te komen spelen. Hij gaat haar zelf uit het publiek plukken en legt haar uit wat de akkoorden zijn. Zelf neemt hij de frontlinie voor zijn rekening. Na een selfie met de jongedame is het de beurt aan het laatste nummer ‘See You Soon’.

Ondanks dat er dezelfde trucjes als vorig jaar werden gebruikt, was het een erg goed en rockend optreden. De band was enorm vrolijk en kon dit goed op het publiek overbrengen. Dat alleen is al goud waard. Als echte DIY-ers ruimen ze wel netjes hun eigen spullen weer op. Helaas vertrekt met Echotape ook de zon weer achter de bewolking.