Spoedcursusje De Likt voor De Leek. Stap 1: Bekijk/Beluister 'Praat Rotterdams Met Me' en 'Ja, Dat Bedoel Ik'. Stap 2: Kijk naar die vent in de lange regenjas op het podium. Al enig idee wat je kunt verwachten? Trust me, het wordt allemaal nog vreemder. And that's a good thing.

Alles aan De Likt is een beetje raar. Het blijkt allemaal onderdeel te zijn van een goed uitgedachte performance. De regenjas verdwijnt halverwege de set en slechts een niets verhullende glimmende rode Speedo, sneakers en lange sokken blijven om het lichaam van frontman Jordy Dijkshoorn hangen. Het voelt als een beetje als een guilty pleasure, maar eentje die we niet onder tafels en stoelen willen verstoppen.

Niet te negeren energie
De elektrobeats, key-tar solo's en een hoog 80's glamgehalte maken deze act extreem dansbaar. Dat is dan ook wat we op Vestrock doen. Dansen. Hárd dansen. Al is hiphop niet je ding en ben je nog zo’n verstokte oude rocker; De Likt doet wat met je. De energie die de drie Rotterdammers in hun show pompen, is niet te negeren. 

Volle toewijding
De mannen van De Likt geven vanavond alles en verwachten volle toewijding terug. Dijkshoorn is heer en meester van het publiek. Al crowdsurfend rapt hij zijn teksten die net zo hard worden mee geschreeuwd. Met slechts een enkele aanwijzing laat hij het publiek doen wat hij wilt. En we eten allemaal uit Dijkshoorns hand of we het nu willen of niet.

Op dit trio is niet makkelijk een label te plakken. Het is een tikje vreemd en het is schaamteloos, maar het is vooral een ervaring. De Likt is een act waar je bij moet zijn geweest om erover mee te kunnen praten. Ja, dat bedoel ik.