CUT_ stond twee jaar geleden ineens in de spotlights toen hun versie van Stromae’s ‘Papaoutai’ het wereldwijde web overging en insloeg als een bom. CUT_ kreeg zelfs goedkeuring van de maestro zelf. Twee ep’s later heeft het duo genoeg materiaal op zak om de Kapel van Vestrock voorzichtig te laten dansen.

De intro voor het optreden is een omgevormd refrein van ‘Trigger’ en loopt soepel over in het volgende nummer. Zangeres Belle Doron laat haar stem loopen in een loopstation, terwijl producer Sebastiaan Dutilh live alle beats, samples en toetsen strak aan elkaar mixt. Die beats die de hartslag van de band vormen worden ondersteund door pulserende led bars achter het duo.

Ongeveer de helft van de nummers van beide ep’s passeren de setlist. Van ‘Sail On’ naar ‘Trigger’ (nu in volledige versie) en de knaller ‘Abstract’; CUT_ laat zien hoe je triphop met pop succesvol mengt. Ook krijgen we de nieuwe single, waarvan de release verwacht wordt in september, te horen. Daarop laat CUT_ een meer catchier kant van zich zien en horen. Het refrein “Turn In, Turn Out”, ondersteund met trapbeats, is het meest poppy sinds ‘Seasons Change’. Toch weet de band die unieke CUT_-sound vast te houden.

Terwijl het op deze editie van Vestrock barst van de hiphop namen (SBMG, Broederliefde, Typhoon) is het toch CUT_ met hun triphop die de hoogste ogen weet te gooien. De band gooit geen tenten op zijn kop, zorgt er niet voor dat elke tent in een grote dansvloer verandert, maar houdt het subtiel. CUT_ houdt het intiem en zorgt voor voorzichtige, stiekeme dansjes. Het nieuwe album zou daar zomaar verandering in kunnen brengen.