Gitaren, drums en elektro gingen nog nooit zo goed samen. Niet voor niets wonnen de Compact Disk Dummies de Humo’s Rock Rally in 2012. Net een maand geleden kwam hun debuutalbum ‘Silver Souls’ uit; het vervolg op de ep ‘The Reeling’. In 2012 deed de band Vestrock al aan en nu staan ze met dat album op zak in de tent. En het dak ging eraf!

Gehuld in pakjes die refereren aan ‘Sgt. Peppers Lonely Heart Club Band’ komen de broertjes het podium op. De een spacet hem, terwijl zijn broer het publiek wat dikke beats voorschotelt. Het zijn dan weliswaar klanken van de eerste ep ‘The Reeling’ die het optreden moeten openen, maar ook een hoop nieuw materiaal van ‘Silver Souls’ krijgt de volledige aandacht. De sfeer zit er meteen goed in.

Hoewel het oude materiaal de gangmaker is, laat het nieuwe materiaal vooral zien hoe de band is gegroeid. De broers zijn ontzettend goed op elkaar ingespeeld en voelen elkaar ook aan als het aankomt op timing. Terwijl de zanger/gitarist het publiek in duikt, het publiek opjut en ze aanspoort tot dansen, is het zijn broer die de rust zelve is met beats die dan weer niet echt rustig zijn. Vooral in de eerste rijen wordt gedaan alsof dit het laatste feestje ooit is. Daar waar ‘Girls Keep Drinking’ op het album ietwat corny klinkt, is het live één van de hoogtepunten van de nieuwe plaat.

Compact Disk Dummies is groot geworden; heel groot. Het ‘Silver Souls’-thema is terug te zien in de podiumaankleding en de shows zijn strakker dan we ooit van ze hebben kunnen zien. Ze begonnen op Vestrock in de Silent Stage; nu staan ze in de tent. Over drie jaar op de mainstage dan maar?