Black Honey is in 2016 dé band die je niet mag missen op de festivalweides. De catchy 60’s rockband weet in hun thuisland Engeland al menig tent plat te spelen en in Nederland mogen ze, sinds hun single ‘All My Pride’ is uitgebracht, ook rekenen op enkele airplay. Het zijn vooral hun optredens waarbij hun nummers het best uit de verf komen.

Pulp Fiction. Dat is het eerste wat in ons opkomt als we opener ‘Spinning Wheel’ horen. Black Honey lijkt met dit nummer zo uit de Tarantino film te zijn gelopen: de desertrock vliegt je om de oren en zangeres Izzy B kijkt ons meer dan serieus aan. Is ‘Love more than a spinning wheel’? Reken maar van yes want vervolgens worden we getrakteerd op een bevestigende gil onder begeleiding van de rest van de Black Honeys.

Lukt het Black Honey dan ook met de hitsingles ‘Corrine’, ‘Madonna’ (die al vroeg in de set zit) en ‘All My Pride’ om het publiek voor zich te winnen? Het lijkt van niet, maar het publiek dat zich in de Kapel heeft verzameld komt hier ook niet om volledig uit hun plaat te gaan (dat publiek heeft zich al verzameld in de tent voor John Coffey), maar om te luisteren. Gaat dat zien mensen: Black Honey, voordat ze te groot zijn geworden voor festivals als Vestrock. Nu kan het nog, Black Honey wacht een grote toekomst.