5 tips voor het City Of Dance Festival

Heel weekend dansen in Middelburg

Alexander Bouten en André Joosse ,

Middelburg is dit weekend het toneel van City Of Dance festival. Het langlopende elektronische muziekfestival, dat vorig jaar tweede werd in de Festivalchart, breidt dit jaar uit van één dag tot maar liefst drie dagen inclusief een festivalcamping. Met negen stages en maar liefst 150 acts is het begrijpelijk dat tips welkom zijn. Zie hier vijf tips voor een onvergetelijke festival-ervaring.

Baz & Simplistix
Drum ’n Bass in your face stage, zaterdag 16 juli, 21.00 – 22.00 uur

Vorig jaar knalden ze op het Dour festival in Belgie. Komend weekend treden ze voor het eerst op in Nederland, de Belgische Baz en de Engelse Simplistix. De afgelopen jaren speelden ze afzonderlijk van elkaar door heel Europa maar vorig jaar besloten ze hun krachten te bundelen als Baz & Simplistix. Hun kersverse werk uitgebracht op Radar Records kon al rekenen op waardering van grote namen.

Funkerman
Beachboom stage, zaterdag 16 juli, 22.30 - 0.00 uur

Het kan met recht bijzonder genoemd worden dat Funkerman naar Middelburg komt. De mede-eigenaar van Flamingo Recordings & label-boss van CYFI Recordings reist regelmatig de hele wereld over voor optredens en heeft een zeer karakteristieke relaxte house-stijl. Een fijne afsluiter voor een leuke festival-dag als je het ons vraagt.

STTRBSTN
Pre-party vrijdag 15 juli, 15.00-16.00 uur (gratis)
Go Dutch stage op zaterdag 16 juli, 20.00 - 21.00 uur en 
STTRBSTN stage, zondag 17 juli, 20.00 - 21.00 uur

De STTRBSTN (Stuiterbeesten) treden maar liefst vier maal op tijdens City Of Dance. Nichal en Laurens staan garant voor een heel energieke show waarbij je geen moment stil kan staan. Springen en losgaan, het kan allemaal. Laat je meevoeren in een kolkende draaikolk van muziek en gekkigheid.

Ici Sans Merci
We Are Techno stage, zaterdag 16 juli, 20.00 – 21.30 uur

Ici Sans Merci is een house en techno producer. Hij begon zijn carrière in 2006. Zijn wortels liggen in de illegale undergroundscene van Amsterdam. Maar na het winnen van de Dutch Techno Award voor Beste Nieuwkomer in 2012, is Ici ook een graag geziene DJ op festivals en in clubs. Ismael Temssamani, zoals de DJ in het dagelijks leven heet, brengt een mix van groovy minimal deep house met een acid en techno randje. 

The Darkraver
Candyclub stage, zondag 17 juli, 18.00 – 19.50 uur

Je kent hem wellicht van ‘Komt Tie dan hè’ uit 2005 maar deze man is nogsteeds heel actief. Vorig jaar sloot The Darkraver de mainstage af op de oude locatie samen met Outsiders. Deze ervaren ras-artiest weet als geen ander het publiek te vermaken. Het wordt verstand op nul en ‘gaan met die banaan’.