ZiNK en publiek zijn samen één tijdens Zeelandmeeting

Ruimte voor jong talent Stolen Moon in de Lasloods Vlissingen

Joris van Moort ,

In de verte is het ronkende geluid te horen van een Puch Maxi van eind jaren negentig. Liefhebbers van deze motor-aangedreven tweewielers hebben zich verzameld in Vlissingen. De reden: Puch en Tomos Club Nederland organiseert in de Lasloods een Zeelandmeeting en de redactie van 3voor12/Zeeland is aanwezig om het muzikale programma met acts Stolen Moon en ZiNK te bekijken.

Op een vervallen terrein, gelegen aan het haventerrein met uitzicht op de botenbouwer, staan een trits aan brommers, motoren en een oude schoolbus. Wie van ver komt, heeft zijn tent naast zijn brommer neergezet om de volgende dag zijn/haar reis op zijn geliefde vervoersmiddel weer voort te zetten. Binnen in de loods is een werkbank  omgedoopt tot podium. 

De organisatie heeft, als het gaat om de eerste band van de avond, gekozen voor jong talent. De jonge muzikanten van rockbandtrio Stolen Moon hebben vrijdagavond al kunnen warmdraaien op PolderPop in Wolphaartsdijk. Met een gemiddelde leeftijd van veertien jaar spelen ze nummers van rockbands waar in hun ouders’ jeugd nog hits uit kwamen. Met het enthousiasme van de heren zelf en met het spelen van herkenbare nummers als Nirvana’s ‘Smells Like Teen Spirit’ en Blurs ‘Song 2’ krijgen ze het publiek mee. Een opvallende keuze, maar het pakt goed uit. Is de opvallend lage leeftijd zo belangrijk? Nee. Stolen Moon speelt op hoog niveau en heeft, als de muzikanten dit een aantal jaar zo doorzetten, veel potentie. 

ZiNK daarentegen rockt de loods plat. De loods is weliswaar blijven staan, al scheelt het niet veel. De punkband uit Schouwen-Duiveland en omstreken heeft de chemie tussen het brommers kiekende publiek en hun muziek gevonden en mengt het tot een ware explosie van energie. Drums van Aswin van As en de bass-tunes van Janine van Osta (Saint Helena Dove & broeder Dieleman) zijn strak, al weet de gitarist / leadzanger Maric de Ruiter er nog een hoop goede herrie aan het geheel toe te voegen. Lijkt één persoon uit het publiek alsnog wat verveeld te raken, dan duikt daar trombonist Rowan van As op (jawel broer van…). Na een klein uurtje zijn het publiek en de band samen één. Songs met strak uitgewerkte solo’s, baslijntjes die feilloos overlopen en dat brengt alles samen tot ZiNK. Helaas treedt de band op dit moment nog maar weinig op. Om weer van zo’n show te kunnen genieten, moet nog even gewacht worden. Al liggen er grootse plannen klaar…