De Hobbyisten: nieuwe single ‘Buurtthug’

Walcherse hiphopband bewandelt nieuw pad

Tekst: Joris van Moort Foto’s: Martijn Fincke ,

‘Buurtthug’, zo heet de nieuwe single van De Hobbyisten, dé Nederlandstalige Zeeuwse hiphopband. De videoclip, die bij de single hoort, ging afgelopen maandag in première. 3voor12 Zeeland had een kort gesprek met de band.

Na de Kenny B-cover ‘Praat Zeeuws Met Me’ en een speciaal voor NPO 3FM Serious Request Oostkapelle geschreven nummer ‘Laat Mij’, breekt voor De Hobbyisten een nieuwe periode aan. Daarom brengen ze de single ‘Buurtthug’ uit. Met hun vernieuwde sound wordt de live-bandsound, zoals toetsenist Hugo van Rooijen het omschrijft, naar de achtergrond verschoven en komen synthersizers en elektronische drums op de voorgrond.

Twee jaar geleden bracht de band hun debuutalbum ‘Ambitie’ uit. De heren gaan op zoek naar een nieuw geluid. Met een platencontract bij Hans Kusters Music op zak, nemen ze de Vlaamse dj Kristof Michels in de hand om samen met elkaar een eigen sound te vinden en te creëren.
Kevin van Gorkom: “We wilden in het verleden te veel van alles doen. Dit is het startschot van de nieuwe sound met uiteraard het liveband jasje eromheen.”

De videoclip, gemaakt door Martijn Fincke, neemt de kijker mee naar de wijk Paauwenburg in Vlissingen, waar Van Rooijen is opgegroeid.
Van Rooijen: “Buurtthug is een woord dat we zelf hebben verzonnen. Het is een verwijzing naar buurttuig, de straatschoffies. Én een knipoog naar vroeger. De herkenbaarheid hiervan is voor jong en oud.”