Moshpits en meer ongeregeldheden in overvolle Vrijbuiter voor The Unknown Children Moshpits en meer ongeregeldheden in overvolle Vrijbuiter voor The Unknown Children

Rotterdamse Hessa speelt voor het eerst voor overvol café

, Joris van Moort

Moshpits en meer ongeregeldheden in overvolle Vrijbuiter voor The Unknown Children

Rotterdamse Hessa speelt voor het eerst voor overvol café

Joris van Moort ,

10 april 2016, exact een jaar na het allereerste optreden is de ep-releaseparty van punkrockband The Unknown Children. De locatie is dezelfde als een jaar geleden: café De Vrijbuiter in Goes. Een avond vol met moshpits, meezingers, serieuze teksten en muzikale uitschieters. De Rotterdamse band Hessa trapt de avond af.

Klokslag negen uur ’s avonds. De Rotterdamse band Hessa maakt zich op voor hun allereerste optreden in Zeeland. Podium Baroeg, Exit en andere podia en kroegen in de haven- en hofstad zijn niet onbekend voor de band. Hessa is een hardrockband met een vleugje metal. De Vrijbuiter is al grotendeels gevuld met de vaste fans van de hoofdact als Hessa de eerste akkoorden neerzet. Een uur lang speelt het viertal onder leiding van zangeres Jeanette Smit. De gitaarsolo’s vlammen, al overstemmen ze net niet de zang. Over het toegestroomde publiek is de band zeer te spreken: “ik heb nog nooit voor zoveel mensen gespeeld als vanavond!” Een mooie opener van de avond. 

Hessa

Hessa

Tijd voor de headliner van vanavond. De kroeg is ondertussen versierd met ballonnen en voor bijna iedereen is er een lichtgevend bandje om het éénjarig bestaan van de band te vieren. De zeven nummers tellende ep ‘Barcode’ staat vanavond centraal. ‘Barcode’ is een rechttoe-rechtaan punkrockplaatje. Zonder poespas, maar met stevige nummers en teksten die ergens op slaan. Ruim anderhalf uur lang speelt de band alles wat hij wil geven. Waar de band vorig jaar nog stonden te spelen voor een tiental bezoekers, is De Vrijbuiter nu overvol. Het begint nog rustig tijdens de eerste songs, maar zodra ‘Education’ wordt ingezet, verandert De Vrijbuiter in een te kleine ruimte waar de moshpits doorgaan tot aan de toiletten. Een rustmoment in de set is een ode aan café-eigenaar Jelle Keizer, met het toepasselijke nummer ‘Jelle’. Keizer geniet en er verschijnt een lach op zijn gezicht, als de ode wordt ingezet. Een stukje uit de ode die voor elke venue van pas kan komen:

“Sint jacobstraat, 
dat is waar ik mijn geld achterlaat
Want daar is bier
Want daar is bier

Jelle, 
ik vind dat jij een prijs verdient,
Want jij verkoopt bier
Want jij verkoopt bier” 

The Unknown Children

The Unknown Children

Het jurycommentaar van Bert van Leerdam tijdens de deelname aan bandcompetitie Spectra blijft het nog steeds goed doen. ‘Bert’ is dan ook, op verzoek van de juryvoorzitter die de set niet veelzijdig genoeg vond, het enige popnummer. De show gaat verder met de meezinger ‘Unicorn Porn’ en een medley van rocklegendes als ‘Walk this Way’ van Aerosmith, ‘Self Esteem’ van The Offspring en ‘Highway to Hell’ van AC/DC. Het einde van de avond nadert. Een officieel moment wordt ingelast. Rick Tempelaars, vanaf het begin technische man bij The Unknown Children, krijgt uit handen van de band de allereerste ep ‘Barcode’ overhandigd. Ook producer Max Habraken krijgt een eervolle vermelding. Tijd om nog even te moshen en het heugelijke debuutuitgave te vieren. Met de titeldrager ‘Barcode’ sluit de band de avond geheel in stijl af. 

De ep ‘Barcode’ is te koop tijdens de optredens van The Unknown Children. Ze staan op Koningdsag op Ganzenpop in Goes. 

The Unknown Children

The Unknown Children

Hessa

Hessa

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland