The Sore Losers laat van zich horen The Sore Losers laat van zich horen

Try-out show van de Vlaamse formatie in de PIT meer dan een succes

, Tekst: Michiel Elshout Foto's: Henk van de Haar

The Sore Losers laat van zich horen

Try-out show van de Vlaamse formatie in de PIT meer dan een succes

Tekst: Michiel Elshout Foto's: Henk van de Haar ,

De PIT speelt gastheer voor de Hasseltse formatie The Sore Losers. Terneuzen krijgt de unieke kans om de enige Nederlandse try-out show te organiseren. Een kans die de Terneuzenaren niet aan zich voorbij laten gaan. Al vanaf het eerste nummer gaat het publiek mee met de band en klampt zich vast aan een ijzersterke set.

The Sore Losers

The Sore Losers

Het viertal, gekleed in leren jacks, zwarte shirts en strakke broeken, laat gelijk zien waarom het twee keer is genomineerd voor een MIA (Music Industry Award). Er wordt een vibe neergezet die door de hele set blijft klinken. The Sore Losers speelt een lekkere pot rock-‘n-roll, en doet denken aan de Australische band Wolfmother.

De stem van de zanger klinkt rauw, maar zeker niet slecht. Op een eigenzinnige manier leidt de zanger de band met een goede podiumpresence. De band speelt strak en laat geen steek vallen. Echt tijd voor praten is er niet. Het ene nummer wordt na het ander gespeeld. Af en toe is er een pauze, waarin de bandleden aan het publiek worden voorgesteld. Het publiek geniet van de band, maar blijft wel veilig op zijn eigen tegeltje.

The Sore Losers

The Sore Losers

De lichtshow wordt geregeld door een man van de band, en voegt een duidelijk element toe aan de show. Op een gegeven moment wordt de drummer in de spotlight gezet en niet zonder reden. Het drumstel waar de drummer op speelt is van bescheiden formaat. De drummer weet er het maximale uit te halen en speelt als een ware Stevie Wonder. Dit is inclusief zonnebril en uitbundige bewegingen. Het lijkt hem bijna geen moeite te kosten om een geweldige percussie neer te zetten.

Deze energie slaat over naar de gitarist en de zanger van de groep. De gitarist gooit bij elke solo zijn ziel erin, en de zanger staat bij bijna elk nummer zijn microfoon op te vreten. Solo’s zijn een vaak terugkomend onderdeel van de nummers. Toch krijgt de gitarist het voor elkaar om ze fris te houden. Tempowisselingen, effecten en de duur van de solo’s zijn bij elk nummer anders. Dit geldt overigens niet alleen voor de solo’s. Er zijn bijna geen nummers die hetzelfde klinken.

The Sore Losers

The Sore Losers

Daar zit de kracht in van deze band. Hun uitstraling op het podium, de muziek die ze maken en de show die ze daarbij weggeven, is simpelweg goed. Na een uur wordt er nog een toegift gespeeld en het publiek gaat voldaan nog een pilsje drinken aan de bar. Het enthousiasme waarmee deze band optreedt, is duidelijk overgeslagen op het publiek. Veel positieve reacties klinken tijdens en na het optreden.

De try-out show wordt goed ontvangen. Hun laatste album, Skydogs, waar ze veel nummers van hebben laten horen, verkoopt goed aan de merchandise. De bandleden staan zelf hun merchandise te verkopen en te signeren. Hier ligt het karakter van de band. Het zijn vier gasten die plezier hebben in wat hun doen, nuchter zijn en genieten van de aandacht van hun fans. Op vrijdag 15 april presenteert The Sore Losers hun nieuwe album in de AB, te Brussel. De try-out show van The Sore Losers, een gemis voor diegene die er niet bij konden zijn.

The Sore Losers

The Sore Losers

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland