Seita doet het weer Seita doet het weer

Bar American weer in de ban van Braziliaanse furie

, Tekst: Gijs Kamphuis Foto's Kelly Thans

Seita doet het weer

Bar American weer in de ban van Braziliaanse furie

Tekst: Gijs Kamphuis Foto's Kelly Thans ,

Een hoog energielevel, strakke trashmetal en een furieuze frontman. Op Seita lijkt geen sleet te zitten. De Amsterdamse Brazilianen waren vrijdag in Bar American en voldeed aan alle verwachtingen. Uiteraard. Want een Seita show is een voorspelbaar vertrouwd recept. Als huisgemaakte frieten met mayonaise. Altijd super lekker, en je wilt er meer van. Maar wel altijd het zelfde. Voorprogramma’s Facelifter en Raven Got Sin hadden daar duidelijk minder last van.

Seita

Seita

Seita weet hoe een goede metalshow gemaakt wordt en doet dat altijd met verve en honderd procent inzet. Zanger en aanjager Michel Gambini gaat altijd voorop in de strijd met een overtuigingskracht waar menig trashmetalmuzikant een puntje aan kan zuigen. Maar als je een band vaak ziet, dan weet je als fan of liefhebber ook hoe de avond zich zal ontvouwen. Een stukje herkenning is voor sommige mensen heel fijn, zo blijkt ook wel. Daar is niets mis mee. Echter, als na dik vijf jaar de show niet veranderd? De nummers amper vernieuwen? Een automatische piloot kent Seita gelukkig niet, maar dat gevaar ligt zeker op de loer. Vernieuwing kan ook in kleine dingen zitten, zonder dat er aan kracht wordt ingeboet. Kijk maar naar Sepultura ten tijde van het ‘Roots’ album. Verfijning: het zou een Seita-show alleen maar nog interessanter maken.  

Facelifter

Facelifter

Een Brabantse act en dan toch een Zeeuw op het podium. Het lukt bij het Eindhovense Facelifter dat drummer Bastiaan Koster uit Vlisingen in dienst heeft. De extreme metalband is een product van de Metal Factory (school voor metal musici) en wordt gecoacht door ervaren muzikanten. Het vijftal grossiert in uptempo nummers en houdt het gas de hele show diep ingedrukt. De grimassen van zanger Mike van den Heuvel geven het geheel nog wat theatraals ook. Zijn gekkebekkencompetitie kent met momenten geen grenzen en maakt de lijn tussen serieus en carnavalesque soms wel erg dun. Dat Facelifter de weg omhoog bewandeld is ook duidelijk. Na optredens op ‘grote podia’ van onder andere Dynamo Metalfest en Baroeg Open Air zijn de Brabanders professioneel genoeg om ook Bar American de wil op te leggen.  

Raven Called Sin

Raven Called Sin

Opener van de avond is Raven Called Sin. Dit vijftal uit Bodegraven mixt deathcore en djent tot een smeuïg geheel. Frontman Dylan Lammens wil een verhaal vertellen met zijn teksten maar in een vol cafe is dat duidelijk moeilijk. Muzikaal staat het geheel als een huis en dient het Franse Betraying The Martyrs als referentie. De groep haalde het onlangs tot de halve finale van de Metal Battle, een bewijs van dat wat ze doen, goed is. Dit blijkt ook vanavond wel. De publieke reactie is wat lauw maar dat ligt zeker niet aan de muzikanten en hun inzet.  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland