Psychedelisch PAUW in Gebouw-T Psychedelisch PAUW in Gebouw-T

PAUW laat alle hoeken van de Melkweg zien met zijn spacende sound

, Tekst: Joëlle Koorneef | Foto's: Bob Leistra

Psychedelisch PAUW in Gebouw-T

PAUW laat alle hoeken van de Melkweg zien met zijn spacende sound

Tekst: Joëlle Koorneef | Foto's: Bob Leistra ,

Afgelopen oktober brachten ze hun debuutalbum 'Macrocosm Microcosm' uit. Ze waren de support act van Kasabian en Temples en waren genomineerd voor de 3FM-award Best Alternative. De jongens uit het oosten van het land reizen af naar Bergen op Zoom om te laten zien waarom zij de koplopers van de Nederlandse psychedelische scene zijn.

Als PAUW het podium betreedt, is er geen twijfel meer over mogelijk: deze jongens geven een sixties en seventies vibe af die zich als een wolk over Gebouw T verspreidt en als een dekentje blijft hangen over het publiek. Tijdens het openingsnummer ‘Visions’ bevindt het publiek zich dan ook in een caleidoscoop van kleurrijke draaiende beelden en experimentele deuntjes. Nadat de bandleden zich de eerste paar liedjes achter hun lang haar hebben verscholen, komt de interactie met het publiek langzaam op gang. Om de avond in Gebouw-T nooit meer te vergeten, stelt zanger en gitarist Brian Pots voor een foto van het publiek te maken, “handjes in de lucht!”. De muziek van PAUW is echter niet gemaakt voor heftige danspartijen waarbij alle handjes de lucht in gaan. Het publiek blijft braaf en deint rustig mee op de golven van de muziek.

De dromerige vocals contrasteren heerlijk met de energieke drums van Rens Ottink, die met zijn hele lichaam drumt en zijn lange haren doet dansen. Er heerst een goed evenwicht in de band en dat is te merken: ieder instrument komt aan bod in een solo. Tijdens de langdurige intro van de nieuwste single ‘High Tide’ pakken de bassist en toetsenist hun kans om van zich te laten horen. Met een geluid zoals Temples en visuals die ook van Tame Impala hadden kunnen zijn, is het duidelijk dat PAUW in het rijtje van grote moderne psychedelische bands thuishoort.

Als het materiaal van Macrocosm Microcosm op is, verdwijnt de band van het podium. Gelukkig komt hij terug met zijn meest bekende nummer ‘Shambala’. Met de kenmerkende galm van blokfluit sleept de band het publiek nog een laatste keer mee in de wonderlijke wereld van PAUW. In juni staat PAUW op Down The Rabbit Hole, waar de band de rest van Nederland kan laten zien dat zijn muziek inderdaad een trip ‘down the rabbit hole’ is, go ask Alice.

Pauw

Pauw

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland