Pure poëzie in Gebouw-T tijdens PUUR Pure poëzie in Gebouw-T tijdens PUUR

Bombastische nummers in zijn puurste vorm

, Joris van Moort

Pure poëzie in Gebouw-T tijdens PUUR

Bombastische nummers in zijn puurste vorm

Joris van Moort ,

Eén keer per jaar wordt Gebouw-T omgevormd tot hét singer-songwriter podium van de regio. Een avond waarbij 'fluisteren en luisteren' de standaard is.

Zaterdagavond, even na achten. Bergen op Zoom is nog mar net bijgekomen van Record Store Day als vanavond PUUR weer plaatsvindt in Gebouw-T. Geen bombastische uitspattingen van muzikanten, maar kleine liedjes, begeleidt met piano of gitaar. Nog voordat het muzikale programma begint, presenteert Arnout Teppema in de foyer zijn gedichtenbundel ‘Tijdloos’ met gedichten die gaan over gebeurtenissen in het dagelijks leven.

Anna Rune trapt de avond af. De Vlaamse zangeres won vorig jaar het programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland (DBSSW)’ en brengt volgend jaar haar debuutplaat uit. We krijgen een korte set, waarin het klassieke pianospel van hoog niveau wordt gecombineerd met de elektrische drums en backing vocals van Michelle Alblas. 

Aidan

Aidan

De T-up is vanavond het terrein voor Noord-Brabant. Kunstbende winnaar Aidan uit Eindhoven neemt het publiek mee naar kenmerkende invloeden van Fleet Foxes en Ben Howard met behulp van fingerpicking gitaarspel, effectpedaal, loopstation en zang. Uitschieter in de set is een tien minuten durend nummer waarin de luisteraar wordt meegenomen in zijn wereld. Binnenkort duikt Aidan de studio in en verschijnt eind dit jaar zijn eerste plaat ‘Trail Of The Wildfire’. Eveneens Eindhovenaar Björn van der Doelen neemt vanavond plaats op het podium van T-up. Voor wie hem niet kent; Van der Doelen was jarenlang actief in de sportwereld als voetballer bij PSV. Vanavond speelt hij al tokkelend op zijn gitaar, gecombineerd met Nederlandstalige teksten gezongen met een Brabants accent. Zo schreef hij een nummer over een Italiaanse fles wijn en legt hij de link met een vrouw. “De wijn is zo soepel en zacht, net als jij”. Humoristisch en vol zelfspot zet hij zijn set door. 

Roos Rebergen en Tijs Delbeke

Roos Rebergen en Tijs Delbeke

De avond verloopt verder met Roos Rebergen, bekend als Roosbeef. Ze wordt begeleidt door Thijs Delbeke (dEUS) afwisselend op gitaar en piano. Rebergen geeft eveneens een korte show, waarin ze voornamelijk nieuw materiaal speelt. Nederlandstalige nummers over het leven, want zoals ze zelf zei, heeft ze het erg druk. “Vandaag presenteerde ik nog een dichtbundel, gisteravond nam ik nog een pornofilm op. Druk, druk, druk!”

Woordenkunstenaar, poëziemaker. Enkele woorden die voorbij komen als Spinvis (Erik de Jong) wordt aangekondigd. Eerder vandaag deed hij samen met celliste Saartje van Camp een instore tijdens Record Store Day in De Waterput. Het publiek, bestaande voornamelijk uit koppels, krijgt een show vol oud en nieuw werk, waarin hits als ‘Oostende’ en ‘Ik wil alleen maar zwemmen’ de revue passeren. Van Camp maakt naast haar cello, ook gebruik van een grote zaag (gewoon uit de bouwmarkt), die al buigend heen en weer wordt bespeeld met de strijkstok. De teksten van Spinvis zijn dan ook geschreven, in zoals velen het noemen, Spinvistaal. Poëzie pur sang. De avond komt aan zijn einde als ‘Kom Terug’ wordt ingezet.

PUUR, kom terug! 

Bjorn van der Doelen

Bjorn van der Doelen

Arnout Teppema

Arnout Teppema

Anna Rune

Anna Rune

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland