Ondanks slecht weer dendert Ganzenpop door

Van stoner rock tot nederpop op jaarlijks festival in Goes

Joris van Moort ,

Snackbar ‘De Gans’ in Goes organiseert voor de achtste keer op rij het gratis festival Ganzenpop, dat plaatsvindt op Koningsdag Dit keer met optredens van local heroes The Unknown Children, Moeders Mooiste en Duke John. Jammer genoeg speelt het weer echter parten; het is vooral koud en nat.

Net na het middaguur begint punkrockband The Unknown Children aan hun thuiswedstrijd. Terwijl de regen nog zolang het duurt wegblijft en de zon zich een weg weet te vinden tussen het wolkendek, gillen de gitaren als vanouds. Met de recent uitgebrachte ep ‘Barcode’ op zak, speelt de band een set met eigen materiaal en een tweetal covers. ‘God Save The Queen’ van Sex Pistols, werd ter gelegenheid van Koningsdag ingestudeerd. Het welbekende, maar o zo foute ‘Barbie Girl’ van Aqua kreeg ook een kans, maar liet te wensen over bij dit optreden. Andere ‘klassiekers’ van de band als ‘Bert’ en ‘Supermarket Survival’ kregen ook hun spot. 

Terwijl de weergoden het publiek even weerhoudt van zon, maar donderen met regen aanbieden, maakt Moeders Mooiste zich klaar. De band uit Tilburg, maar met leadzanger Geert van Oorschot uit Vlissingen (Geert And The Chiefs), spelen voornamelijk nummers van de net uitgebrachte ep ‘Mannenpraat’. En of het mannenpraat is wat de muzikanten zingen met Nederlandstalig lyrics, blijft in het midden. Teksten gaan over het versieren van een dame, om vervolgens de nacht met haar door te brengen, om de volgende dag wakker te worden met een kater. De verhaallijn krijgt de backing van een Nederpopsound (zoals we die kennen van Doe Maar). 

Als laatste van deze middag, krijgen de bezoekers een stevige set van Duke John. Een flinke shot aan stoner rock maakt de middag compleet, ondanks dat het weer alles behalve meezit. Het publiek verschuilt zich onder een afdak bij de bar, terwijl de heren van Duke John er zich niks van aantrekken en hun gig spelen, alsof ze op hét grootste festival van Nederland staan te spelen. ‘Never Go Back’ en ‘Spinning Around’ passeren de set met korte, maar strakke gitaarsolo’s.

Ganzenpop kende dit jaar dan wel een ‘natte’ editie, maar was absoluut één van de sterkere edities.