Gebouw-T wordt deel van Nashville door Def Americans Gebouw-T wordt deel van Nashville door Def Americans

Johnny Cash tribute band laat concertzaal aanvoelen als een muziekcafé in dé countrystad van de wereld

, Vera Salemink

Gebouw-T wordt deel van Nashville door Def Americans

Johnny Cash tribute band laat concertzaal aanvoelen als een muziekcafé in dé countrystad van de wereld

Vera Salemink ,

Op 1 april staat de band Def Americans op het podium van Gebouw-T. De band presteert het om een perfecte mix te maken van gezelligheid, humor, gitaren, toetsen, drums en zang. Hij laat zien dat de nummers van Johnny Cash nog steeds de essenties van het leven raken en eigenlijk nooit onder het stof hebben gelegen. De zaal is enthousiast en gaat helemaal op in de country muziek. De avond is dan ook samen te vatten in één woord: keigoed!

Def Americans

Def Americans

Buiten staan mensen al in de rij te wachten op Def Americans, dé Johnny Cash tribute band van het moment. Kijkend naar de mensen is duidelijk te zien dat iedereen er zin in heeft. Er overheerst een ontspannen gevoel.

Als de band begint met spelen lijkt het alsof Gebouw-T ineens veranderd is in één van de kleine cafétjes in Nashville (Tennessee). De sfeer van de avond is meteen duidelijk. Het wordt intiem, gezellig, humorvol, muzikaal en een beetje rebels.

De country band, afkomstig uit Eindhoven, bestaat als sinds 2007. Ze zetten een fantastische show neer waarin ze de mensen uit de zaal verbazen met hun sound. Deze raakt de sound van Johnny Cash zo goed dat je soms gaat twijfelen of het niet ‘The Man in Black’ zelf is die op het podium staat.

Liedjes als ‘I Walk The Line’, ‘I Never Picked Cotton’ en ‘A Boy Named Sue’ zijn de hoogtepunten van de avond. Iedereen in de zaal zit helemaal in de nummers en geniet intens. Het plezier is bij iedereen, ook bij de band, van het gezicht af te lezen.

Uitzonderlijk is de beheersing waarmee de bandleden muziek aan het maken zijn. De gitaarsolo’s zijn goed, het samenspel klinkt prachtig en de zang is zwoel en rauw tegelijkertijd.

Gebouw-T mag op deze manier wel vaker veranderen in een stukje Nashville!

Meer informatie over ‘Def Americans’ en tourdata zijn te vinden op: http://www.defamericans.com/

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland