Record Store Day 2016: De instores in onze regio

O.a. Eefje de Visser, Go March en The Sore Losers in uw platenzaak

Dennis de Waard ,

16 April is het weer Record Store Day, dé dag om te vieren dat er nog iets bestaat als een platenzaak. Elk jaar weer stata deze dag in het teken van interessante en exclusieve releases. Maar naast gelimiteerde, genummerde, gekleurde en vaak al uitverkochte platen zijn er ook de bejubelde instores in de platenzaken. We zetten de instores van de platenzaken in de regio op een rijtje:

De Waterput, Bergen op Zoom

De Waterput haalt al jaren op rij de beste (Belgische) indie naar zijn winkel. Ook dit jaar mag De Waterput trots zijn op zijn instores. Gedurende de hele dag zullen er elk uur artiesten achterin de zaak optreden:

10:00 - Les Blauw
11:00 - Danny Vera
12:00 - Marble Sounds
13:00 - Go March
14:00 - Tiny Legs Tin
15:00 - Bent Van Looy
16:00 - Eefje De Visser
17:00 - Spinvis
18:00 - The Sore Loser

De Drvkkerij, Middelburg

De Drvkkerij zal ook dit jaar weer van de partij zijn. Terwijl je stressend op zoek bent naar die ene release kan je ook genieten van instores:

09:10 - Peetman Wisse
11:00 - Krankland (leden uit Magnus, Faces on TV, Little Trouble Kids en Yuko!)
16:30 - Kapok

Ray's Boutique

Ray's Boutique in Vlissingen verloot onder andere een collectable single van Pearl Jam, een van No Parents en een LP met handtekeningen van Boney M. (Geen grap! Of toch wel?) Ook zijn er instores:

15.30 uur Bo (acoustic folkblues)
16.00 uur 5 o'matics

De Platenbaas, Vlissingen

Ook Vlissingen voegt zich dit jaar weer toe aan de vele platenzaken die op 16 april worden bestormd door vinylliefhebbend Zeeland. Hoewel de lineup nog niet helemaal compleet is kunnen ze al wel wat namen bekend maken:

Adam & The Relevants
Sweet Lord Animals
PEER
(Danny Vera heeft zijn gig geannuleerd wegens omstandigheden)

De tijden van de optredens zijn nog niet bekend.

Robuust, Middelburg

Op de hoek bij De Drvkkerij bevindt zicht Robuust. De koffiezaak/platenzaak/barbier zal dit jaar ook meedoen aan Record Store Day met een tweetal optredens!

11:30 – Peetman Wisse

14:30 – Stan Bor