Supergroep Magnus regeert in Gebouw-T

Dance-elektro project van Vlaamse helden zorgt voor eersteklas feestje

Rob Oudesluijs ,

Wat krijg je als de grondlegger van de Europese technoscene de krachten bundelt met de frontman van één van Vlaanderens meest succesvolle rockbands? Inderdaad, iets groots: Magnus! Vanavond heeft Gebouw-T de honneur deze iconen uit de jaren 90 te verwelkomen.

We beginnen de avond al dagdromend op de beats van Hydrogen Sea. Dit Brusselse duo, dat we eerder dit jaar al tegenkwamen op Made In Belgium, laat vooral werk van de EP 'Court The Dark' horen. Ook vanavond worden de zintuigen optimaal benut. Multi-instrumentalist PJ Seaux gebruikt handen en voeten en wringt zich in de raarste vormen om zijn laboratorium aan apparatuur te bespelen. De donkere beats worden aangevuld door de engelachtige en zuivere stem van zangeres Birsen Uçar. 

Zo`n kleine 300 man ziet dj/producer CJ Bolland en dEUS' frontman Tom Barman kalmpjes en ontspannen aan hun set beginnen, waarbij het vorig jaar uitgebrachte album 'Where Neon Goes To Die' de basis vormt van de setlist. Opvallend is de aanvulling van sidekick/gitarist Tim Vanhamel, in België voornamelijk bekend van Evil Superstars en Millionaire. Voor een betere live beleving is er tevens een drummer toegevoegd om de percussie te versterken. 

Het kalme begin was slechts een opwarmer als na 'Puppy' en 'Singing Man' het tempo flink omhoog gaat. Wat volgt is een dynamische show waar het viertal op het podium helemaal in opgaat. Het publiek gaat er gretig in mee. Het jankende gitaargeluid van Vanhamel, de pompende technobeats van CJ Bolland en de maffe danspasjes van Barman laten zien dat deze cocktail van dance en rock klopt op alle vlakken. Na meer dan een uur besluit de band de avond te beëindigen met debuutsingle 'Summers Here'. Gebouw-T krijgt vanavond een onvervalst stuk Belgische kwaliteit om de oren.