Dansen, dansen en dansen bij Drum ’n Bass In Your Face

“Vannacht werden mijn dromen werkelijkheid”

Carmen Wisse ,

Drum ‘n Bass In Your Face nummer achttien. Ondanks dat het feest voor de zoveelste keer gehouden wordt, stroomt poppodium De Spot in Middelburg nog steeds vol met drum ‘n bass-liefhebbers. De zaal is uitverkocht. Jong en oud gaat los op muziek van Dimension, Niskerone, NCT, ParaDigits en Tiydel.

Wanneer het feest van start gaat, vliegen de armen en benen de lucht door. Vooral in de moshpits, die zich bij het podium hebben gevormd, gaat het er hard aan toe. Rond 22.00 uur is de zaal vol. De wat oudere mensen onder de aanwezigen doen niet onder aan het jonge publiek. Achterin de zaal maken zij namelijk hun eigen feestje. Draaiend en dansend vullen ze het achterste gedeelte van de dansvloer.
 
Zodra ParaDigits zijn jump up beats de zaal instuurt, zet het dansende publiek nog een tandje bij. Het ontzettend snelle tempo van dit subgenre van drum ’n bass houdt de liefhebbers niet tegen. Dan is het de beurt aan NCT. Het wordt nog wat drukker in de zaal. Ook bij deze dj maakt het publiek geen tijd voor een kleine danspauze. DJ Niskerone is de derde van de avond en sluit daarmee zijn Europese tour af in Middelburg. Vorige week draaide hij nog in Barcelona, Leuven en Estland.
Als DJ Dimension aan de beurt is, zegt hij: “Ik heb de laatste tijd veel nieuwe nummers uitgebracht waarvan ik er vanavond veel draai. Mijn oude nummers vind ik niet meer leuk, dus jullie hebben alleen maar nieuw werk gehoord.” Tim Dedel, bekend als DJ Tiydel, mocht de avond afsluiten. Drie jaar geleden bezocht hij zijn eerste Drum ‘n Bass In Your Face in De Spot. Op de Facebookpagina van het evenement plaatste hij: “Bij mijn eerste Drum ‘n Bass In Your Face droomde ik ervan ooit op het podium te staan. Vannacht zijn dromen werkelijkheid geworden. Het was vet!”
 
In januari is de negentiende editie van Drum ‘n Bass In Your Face. Dan is Black Sun Empire een van de dj’s.