#ZNF15: Inwendig dansen met Triggerfinger

Dansbare rock met een vleugje sexy

Tekst: Amanda Sturm Foto's: Joris van Moort ,

Als dansbare, sexy rock wordt Triggerfinger aangekondigd op de tweede avond van het Zeeland Nazomerfestival. De drie heren uit België zetten op het Abdijplein in Middelburg een stevige show neer. De locatie zorgt voor een intieme sfeer, maar het optreden rockt behoorlijk.

Vorig jaar winnaar van de Zeeuwse Belofte, dit jaar opener van Triggerfinger. In een grote ronde staan mensen voor de witte tent waar Monsun de avond opent. De drie heren spelen een mix van blues, soul en rock ’n roll. De mannen verliezen geen tijd aan praten tegen het publiek, maar willen gewoon lekker knallen. Het publiek is over het algemeen nogal tam en luistert aandachtig. Bij sommige mensen kan er al wel een dansje van af. Een kort, maar stevig optreden van Monsun.

Perfect samenspel

Tijd om een drankje te halen is er maar net, want een paar minuten later gaan de spotlights aan en de geluidsboxen op vol volume. Triggerfinger wordt met een luid applaus en gejoel op het podium verwelkomd. De set wordt ingezet; meteen strak, met charismatische rock. Triggerfinger is een band die fijn met elkaar samenspeelt. Monsieur Paul op de bas, te herkennen aan de zonnebril en het kale hoofd. Mario Goossens op drums; hij laat zien dat een drumstel niet alleen is om met stokjes op te slaan. En Ruben Block, een zanger met een hoop charisma en zowel een rauwe als zwoele stem.

De set is mix van zowel oud als nieuw werk. ‘By Absence Of The Sun’ is het meest recente werk van de heren. Tijdens ‘My Baby’s Got a Gun’ worden het drumwerk van Goossens en de lichteffecten perfect op elkaar afgestemd. De langzame drumslagen werken opbouwend tot een enorme uithaal van Block. Een hoogtepunt is er al halverwege de show.
 

Dansen mag

Voordat hit ‘All This Dancin’ Around Again’ wordt gespeeld, spreekt zanger Ruben Block het publiek toe dat het tijd is om te dansen. “Sommige mensen zijn beter in inwendig dansen, maar alles mag.” Ook de inwendige dansers komen tijdens dit nummer wat meer tot beweging. Drummer Goossens krijgt even zijn momentje waarbij tijdens zijn drumsolo alle spotlights op hem zijn gericht. Block springt op de verhoging achter hem en richt de spotlight vanaf boven op hem. Goossens op zijn beurt test of Middelburg met hem mee kan schreeuwen. Na een zwak gejuich en wat aanmoediging krijgt hij alle aanwezigen op het Abdijplein mee. Triggerfinger is tevreden.
 

De set bestaat uit tien nummers eigen werk, maar als toegift kiest de band voor een cover. ‘Man Down’ van Rihanna wordt uitgevoerd als een mix van reggae en rock. Een geslaagd experiment. Dat ene hitje van een paar jaar geleden hebben de heren niet eens meer nodig.