#ZNF15: Mister and Mississippi brengt publiek in hogere sferen

Folkpop show van formaat

Tekst: Dennis de Waard Foto's: Maroussia Anthonise ,

Mister and Mississippi en Middelburg, dat bleek al eerder een goede combi: Twee jaar geleden stonden ze in een vol poppodium De Spot, in februari van dit jaar kwam hun instore-tour ook langs De Drvkkerij en vanavond doet de folkband het Abdijplein aan. Het Abdijplein heeft wel eens meer publiek gezien, maar toch is het gezellig druk als het viertal het podium betreedt.

Sinds het laatste optreden in De Drvkkery is er tijd genoeg geweest om het album ‘We Only Part To Meet Again’ te laten bezinken. Met elke luisterbeurt drijven er meer details naar boven, die de reis door het album alleen maar mooier maken. En die reis begint vanavond met nummer acht van die schijf: ‘Shape Shifter’: “So, this is where our journey starts…”. Wát een reis wordt het.
 

Ogen dicht

Het viertal heeft zich na alle muzikale kilometers volledig op elkaar ingespeeld. Dit zorgt ervoor dat bandleden zorgeloos hun ziel in hun instrument leggen, en dat is goed te zien op het podium. Zo is gitarist Danny van Tiggelen altijd wel met zijn gitaar aan het smijten en zingt/drumt Samgar Lemuël Jacobs vrijwel continue met zijn ogen dicht.

Wie oog heeft voor detail ziet dat de aankleding van het drumstel, de versterkers en het podium, allemaal artwork laat zien van zowel ‘We Only Part To Meet Again’ als het titelloze debuut. Ook het lichtwerk zit soms tegen het psychedelische aan. De samenwerking van een fantastisch spelende band en het showelement komt in de langere en betere nummers (‘Circulate’ en ‘For Us To Remember’) het best tot zijn recht.
 

Dankbaar

Helaas is de speeltijd schaars voor Mister and Mississippi. Dat resulteert in een set, die vooral is gevuld met werk van het meest recente album. De hit ‘Northern Sky’, die ervoor zorgde dat de folkband doorbrak, wordt alleen in de ingekorte singleversie gespeeld. Maar maakt dat het publiek ook maar iets uit? Nope. Mister and Mississippi heeft een fantastisch publiek voor zijn neus. Het publiek luistert aandachtig, of zingt uitbundig mee met ‘Same Room, Different House’, en danst op ‘Follow the Sun’. Middelburg is wederom Mister and Mississippi dankbaar voor hun steeds beter wordende liveoptredens.