#ZNF15: Jett Rebel krijgt geen genoeg van Middelburg

Drie uur vol vrolijkheid en liefde

Tekst: Amanda Sturm Foto's: Maroussia Anthonise ,

Liefdesbetuigingen aan Middelburg, veel vrolijkheid, uitgerekte nummers en schijt hebben aan vergunningen. Met een spetterend optreden van bijna drie uur is Jett Rebel een waardige afsluiter van het Nazomer festival te noemen.

Als opwarmer speelt de jonge rockband PEER. De band heeft in het jaar van zijn bestaan al een ware fanbase opgebouwd. Het publiek, waarin een paar mensen in PEER merchandise gehuld zijn, heeft zin in de band en de jonge jongens hebben zin om hun indierock aan het publiek voor te schotelen. Ze zorgen voor catchy teksten die in je hoofd blijven hangen. De eerste dansjes worden gedanst en de band glundert. Deze jongens hebben de potentie om Nederland te gaan veroveren. Het is ze zeker gegund. 

Stuiterbal

Jelte Tuinsta, oftewel Jett Rebel, start zijn set met hit ‘On Top Of The World’. Niks een korte inkomer, maar gelijk een versie van tien minuten, net zoals de nummers die daarna volgen. Zijn gitarist schotelt, net als de saxofonist, het publiek al snel op een blues solo voor. Het is een show met meerdere hoogtepunten. Van zittende pianoballads switch Jett Rebel naar de microfoon in het midden van het podium voor liedjes met wat meer pit. Als een brok energie springt en danst hij over het podium. Van hem en zijn band straalt een warme chemie af. Jett Rebel is trots op zijn muzikanten. Tijdens zijn hit ‘Louise’ zingt hij met zijn achtergrondzangeres een duet. De zin ‘can’t take it no more’ eindigt in een prachtige uithaal van beiden.

Toegift is een show op zich

Na een uitstekende versie van ‘Do You Love Me At All’ lijkt het erop dat de show ten einde is. Jett en band komen terug na een luid ‘We Want More’ geroep. ‘Bij de meeste bands bestaat de toegift uit één nummer. Dat kun je bij mij wel vergeten’, zegt Jett Rebel. En zo geschiedde. ‘Tien minuten geleden kregen we te horen dat we nog tien minuten hadden, maar ik geef geen ene fuck.’ Jett Rebel en band zijn niet te stoppen en proppen er nog eens acht nummers achteraan. Na meer dan twee uur spelen weet hij het grootste gedeelte van het publiek nog steeds te boeien. Een enkeling loopt uit de menigte weg. Om iets voor twaalven en na bijna drie uur spelen is de show dan toch ten einde. Het gehele repertoire van beide albums ‘Venus & Mars’ en ‘Hits For Kids’ lijkt erdoorheen gejast te zijn. Jett Rebel en het publiek zijn tevreden, de vergunninghouders van het festival waarschijnlijk wat minder.