Kreekrock is weer niet droog

Festival in Westdorpe heeft abonnement op regen

Tekst en foto's: Gijs Kamphuis ,

Kreekrock en regen: Het lijkt geen toeval meer. In de bestaansgeschiedenis van dit festival in Westdorpe zijn de zonuren zwaar in de minderheid. Ook dit jaar trok een flinke bui over het festivalterrein. Natuurlijk zijn er genoeg mensen die vinden dat een beetje regen de pret niet mag drukken. Dat is misschien wel zo, maar Kreekrock had er ook dit jaar last van.

Vanaf het moment dat het hemelwater de festivalweide raakte, was het wel een beetje gedaan met deze editie van Kreekrock. Hardcore-formatie Rites zag zijn publiek sowieso niet voor het podium staan, want iedereen stond te schuilen in de, in aller haast opgebouwde, tent. Hiermee viel de prima hardcore-set letterlijk in het water. Maar wat een fijne band is deze femalefronted hardcore formatie uit Middelburg. Ook toen het droog was, had zelfs Tellurion moeite de meute in beweging te krijgen. Het lukt de West Zeeuws-Vlamingen, wonderlijk genoeg, altijd om sfeer te maken, ook nu. Maar zanger Elton Boussen moest er duidelijk hard voor werken. Het vijftal is wel eens beter in vorm geweest. Maar ook een middelmatig Tellurion is nog altijd dik inorde. Afsluiter Despicable Heroes deed rond middernacht wat het moest doen. Met een ferme hardcoreshow het licht uit. Deze Barnevelders zijn haantjes en duwen hun testosteron allemaal in de muziek. Gelukkig maar, want anders was dit sympathieke festival uitgedoofd als een nachtkaars. 
Dit omdat de Evil Ponys wel van lol maken en bier drinken houden, maar publiek winnen staat niet op de to do-list van deze vier lollige Belgen. Muzikaal is het vaak matig, ook vanavanond en de podiumpresentatie is maar zo zo. De carnavaleske outfit en dronkenmansgrappen horen nu eenmaal bij deze act uit het Meetjesland, wat de band redelijk uniek maar belachelijk tegelijk maakt. Zeker als de publieke belangstelling niet overhoud, dan is zo’n optreden als dit eigenlijk gewoon een beetje sneu. Alle goede bedoelingen ten spijt. 
De dag begon nog zo mooi met World For Granted. De band van ex-Rumble Fist bassist Felix Hommersom kreeg vandaag hulp van niemand minder dan Sauro Locchi, tegenwoordig frontman van Reptillians maar vanavond in Westdorpe even terug op het Kreekrock-podium met een oude bandmakker. Een goede start. Ook Xeno zette hierna een puike set neer. De melodische metal van het vijftal vindt goede grond op de wei naast de Chillsoos. De vijf zijn bezig met een album. Een optreden als dit schept verwachtingen. 
Verwachtingen zijn er (nog) niet voor Zenobia. De band van frontdame Mozanne van Willigenburg speelde vorig jaar tijdens bandcompetitie Steenworp hun allereerste show en is nog duidelijk aan het zoeken. Een veel te moeilijke cover (K’s Coice – ‘Not An Addict’) wordt afgewisseld met prima eigen nummers (speel die dan gewoon!). Zeker op het einde van de set blijkt dat deze band best potentie heeft. 
Sirusside heeft er al een optreden opzitten vandaag en dat is te merken. De instrumentale rock is leuk en klikt fris, maar de show zit vol missers. Deze groep uit Zierikzee kan veel beter dan dat het vanmiddag laat zien.
 
Al met al is Kreekrock een prima festival met een fijne sfeer, volgend jaar dan maar hopen op mooi nazomerweer? Het wordt jullie in ieder geval gegund!