Steenworp viert vijfjarig jubileum

O.a. PEER, Monsun en Gork A27

Joris van Moort ,

Was jij erbij tijdens de eerste editie van Steenworp in 2011? Volgende week zaterdag 26 september viert Steenworp zijn vijfjarig jubileum op het Arsenaalplein in Terneuzen. Speciaal voor dit jubileum is er naast de jaarlijkse kermis een heus festivalterrein opgebouwd waar de winnaars van toen (Gork A27, 2011) tot nu (PEER, 2015) acte de présence zullen geven. De toegang? Gratis.

Steenworp is een welbekende bandcompetitie in Zeeuws-Vlaanderen waarbij de winnaar onder andere op diverse Zeeuwse podia mag optreden. Een korte terugblik op de afgelopen jaren. Vijf jaar geleden won Gork A27 de eerste finale van Steenworp en later ook de Zeeuwse Belofte en POPAANZEE. Met flink wat podiumervaring presenteert de band dit najaar zijn ep. 

Een jaar later won Geert and the Chiefs de competitie. Vorige winter nam deze band ook deel aan de Popronde. Na een toer langs twaalf steden met de Popronde is het echter stil rond de band. Individueel zijn de bandleden wel actief in coverbands binnen en/of buiten Zeeland.

Monsun
is nog geen twee jaar bezig, won Steenworp in 2013 en de Zeeuwse Belofte het jaar erna, nam deel aan POPAANZEE en nu is er gloednieuw materiaal onderweg. Ook stond de band in het voorprogramma van Triggerfinger en Birth of Joy. Tijdens het Bevrijdingsfestival in Vlissingen speelden de mannen voor een volle De Piek. 

De huidig Zeeuwse Belofte-winnaar Clear Clamour ging er in 2014 met de winst van Steenworp vandoor. Na deze overwinning werkten de heren hard en presenteerden eind mei dit jaar hun eerste ep ‘Observe the Outcome’ in podium ’t Beest met een heuse releaseshow.

Een optreden op Concert at Sea, winnaar Podium-Z en winnaar ‘Beste Schoolband van Nederland 2014’. Kortom: PEER. En dat is nog niet alles. Vorige zomer nam Auke de Lange afscheid als zanger en kwamen zanger Gijs Teuwsen en bassist Bas Boudens de band versterken. De rest is geschiedenis. Volgend jaar mag PEER deelnemen aan de Zeeuwse Belofte

Het complete festival is niet compleet zonder huis-dj Fritzzz. Hij zal de pauzes voorzien van de nodige achtergrondmuziek. Als special act zijn alle coaches van Steenworp in de oefenruimte gekropen om flink te zweten en op te treden onder de naam Coachella.