“Reggae music inna different style”, zo omschrijft Misty Basement zijn muziek. Deze maand komt de langverwachte nieuwe cd uit. ‘World Wide Web’ is een cd met zes nummers en vier remixen die als bonustracks zijn toegevoegd.

Misty Basement bestaat zo’n 35 jaar en heeft de nodige wijzigingen gehad in de bezetting. Bestond de band jaren geleden nog uit twaalf personen, op de cd bestaat de band uit een vijftal. Zanger en schrijver Jan Vos is samen met gitarist Danny Slosse nog steeds de kern van de band. Dit jaar is de band in zee gegaan met een nieuwe toetsenist. De release van de nieuwe cd heeft dan ook wat vertraging opgelopen. 

‘World Wide Web’ staat vol met zomerse reggaepop. Met opener ‘Freemang Vibe’ wordt de toon gelijk gezet. Het is een uptempo, op de Jamaicaanse reggae gebaseerde song. De breaks en de gitaarsolo maken het nummer af. ‘I Should Go’ is uit hetzelfde hout gesneden.
 
‘Party’ is een tropisch feestnummer waar voornamelijk de toetsenist zijn kunsten laat horen. Maar het echte feestgevoel komt voornamelijk bij afsluiter ‘Let’s Get It On’ naar voren.
 

De nummers smaken naar meer, maar helaas is de koek na zes nummers op. Als troost staan er nog vier dub remixen op van sommige tracks. Toch missen we nog wat liedjes waar ze een gewaagde uitstap durven maken, een rocknummer of wellicht een uitstapje naar de hiphop. 

De nieuwe release van Misty Basement geeft geen verrassende wending aan hun stijl, reggae is nog steeds de leidende factor. De cd is een verzameling van catchy en hitgevoelige nummers die zeker een goede aanvulling zijn tijdens hun liveoptredens. Want de echte Misty Basement ervaar je toch in een popzaal of in een festivalwei, daar waar ze thuis horen.